Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A rendőrség várja a 'zászlóvivőt'

2004.01.19. 07:57
A 168 óra valamint a Magyar Nemzet január 17-i számában a zászlóégetésről megjelent fényképfelvétel alapján a BRFK meg akarja hallgatni a képen látható - ez idáig ismeretlen - férfit, aki a január 11-i demonstráción történt zászlóégetés miatt indult eljárásban feltételezhetően érdemi információkkal szolgálhat, illetve tisztázni kívánják a bűncselekmény elkövetésében betöltött szerepét.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a képen látható személyt, illetve aki őt felismeri, hogy jelentkezzen a BRFK Vizsgálati Főosztályán.

Fotó: 168 óra/N.P.Kata
Meghallgatná a BRFK vizsgálati főosztálya a Tilos Rádió stúdiójánál múlt vasárnap rendezett tüntetésen részt vevő, a 168 Óra című hetilap munkatársát, valamint a Magyar Nemzet szombati számában a zászlóégetésről megjelent fényképfelvételen látható férfit - tette közzé honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság.

A BRFK sajtóügyeletese a Magyar Nemzetnek úgy tájékoztatott: a keresett férfi még nem jelentkezett a rendőrségen, de körözést egyelőre nem adtak ki ellene. A felhívás magyarázataként elmondta: a dokumentumban szereplő meghallgatási szándék az ismeretlen tanúkénti kihallgatását jelenti, ha ennek során érdemi információkkal szolgál, tisztázódhat szerepe az ügyészség által vélelmezett garázdaságban. Ezért kérik őt, valamint a férfit felismerőket és jelenlegi tartózkodási helyéről érdemi információval rendelkezőket, hogy értesítsék a rendőrséget.

A Magyar Nemzet azt állítja, hogy a birtokába került dokumentumfilmből kiderült, nem M. Giorgio Richard vitte oda a zsidó állam szimbólumát, és kezdeményezte a meggyújtását, hanem egy eddig ismeretlen férfi.

A lap szerint a Hunyadi TV felvételeiből és a fotókból is az derül ki, hogy ez az ismeretlen a tömegben előrefurakodott egy Tilos feliratú póló égetését figyelők közé, kikapta a kabátjából a zászlót, s a két végét odaadta két személynek, majd eltűnt a tömegben.