2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Lányok nélkül a türelmi zónában

2000.08.10. 13:03
"Mogyoródon három napig Ecclestone az úr." - állítják a helybéliek. Idén azonban a stricik is kiveszik a részüket a nagy ,,biznicből". Az üzlet biztos, hogy jól megy, legalábbis erről tanúskodnak a több milliós ,,merdzsók" és ,,csirokík". Tegnap este még nem érkeztek meg a lányok. A kigyúrt kopaszok, akik a törvény szerint nem is léteznek, egyelőre csak azon vitáznak, lányaik hogyan tegyenek eleget a számlaadási kötelezettségnek.
A zónához vezető út az M3-as elején kezdődik, autópálya-matrica vételezésével. Már a benzinkútnál látszik, nem csak mi tartunk a mogyoródi látványosságra. A Mitsubishi Pajero és a fekete Jeep Cherokee sem mehet máshová szerda este.

Kellemes magömlést

Peep show
,,Kellemes magömlést, fiúk" - mondja az útszélén az autójából szobáját áruló fukszos-bajszos, nyakában aranykereszttel, miután elmagyarázza, merre lehet megközelíteni Magyarország első, legális, ám átmeneti türelmi zónáját. Egyébként az első hungaroringes lehajtónál kell lejönni az M3-asról, aztán csak egyenesen. Szemben az Árnyas Campinggel. Szóval nem túl bonyolult.

A zóna könnyen felismerhető: a bejáratnál púpos Meci és a fekete Cherokee Jeep, sötétített ablakokkal. És egy rakás kigyúrt, tetovált csávó, többségük kopasz és néma. Nő egy darab se. Még ácsolják a kukkoldát, festik a cégért. Erotik Camping lesz a zóna neve. A komfortot két Toi-Toi vécé és egy Kalte Melone feliratú üres hűtő jelzi.

Stricik pedig nincsenek

Az Erotik Campinget kívülről - mert bejutni még nem lehet - a célszerűség és az egyszerűség jellemzi. A tettek helyének domináns anyaga a kiváló hangszigeteléséről híres pozdorja. Ebből tákolták a budikra emlékeztető lukakat, ahova el lehet majd vonulni a kiválasztottal.

A mercisek és a terepjárósok egyeztetnek, kezükben térkép. A bejárat környékén egymás után tűnnek fel a kisebb halak. Tizenötéves BMW négy kopasszal, piros GTI Peugeot négy kopasszal. Ők nem parkolnak le a zónában, úgyhogy köröznek a környéken. Mint, mi. Úgy látszik, itt mindenki kopasz, kigyúrt, tetovált és férfi. Nő még mindig sehol.

A férfiak túlzott aránya és megjelenésük jellege törvénysértést sejtet. A hivatásos, zónában dolgozó örömlányoknak ugyanis a szabályok szerint nem lehet futtatója. Márpedig ezek az arcok akkor mit csinálnak?

Bárpult raklapokból

Az első németek
Bár a zóna zárva, a környék vendéglátósai már kinyitottak. Korsó sör hatszáz, két perc kukkolás ötszáz. Tavaly kapun belül 1200 volt a sör és 300 utána a WC. Mindenhonnan a Viva tévénél is rosszabb német slágerek üvöltenek. A raklapokból ácsolt pult mögül egy nagydarab roma lép ki, és beszáll a vadiúj 320-as E-Mercibe. Listaára úgy tizenötmillió körül.

A zóna melletti sétányon is kizárólag férfiak mászkálnak. Egy kopasz kigyúrt, egy roma váltogatja egymást. De mind tetovált.

Testközeli élmények

Itt három napig Ecclestone a polgármester, viccelődnek a helyi kocsma törzsvendégei. "A kurvákkal nincs sok bajunk, igaz közelről még nem láttuk őket."- mentegetőznek a negyedik korsó után. "Tavaly is voltak vagy ötszázan, ezek mind a részeg német turistákra repültek rá. Elvegyültek a tömegben, kellették egy kicsit magukat, majd a sörhasú vendégeket egy bokor alá, az igényesebbeket pedig a helyi camping sátraiba cipelték. Az idevezényelt egyenruhások nemigazán tudtak-akartak mit kezdeni a jól tejelő bajor-stájer vendégekkel."- mesélik testközeli élményeiket a helyi férfitársaság tagjai.

Nyugati árak - csak az idegeneknek
"Bennünket ugyan a polgármester nem kérdezett meg arról, hogy akarjuk-e az örömtanyát. De nem igazán bánjuk, a kurvák akkor is itt lesznek, ha mi nem akarjuk. A szoba, negyven márkába kerül egy éjszakára, ez olcsóbb, mint azokban a budikban tizenöt perc."- mondják az ideiglenesen üzletasszonyokká vált, Zimmer Frei-táblácskákat szorongató helybéliek.

A mogyoródi boltokban ilyenkor minden drágább, igaz csak az idegeneknek. Az eladók minden turistával ,,bepróbálkoznak", nekik nemcsak a sör, de a tej és a kenyér is nyugati áron van. A helyiek ezt nem bánják, hiszen a falunak a háromnapos vigalom után is valamiből élnie kell.