Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Ledér montázs után maffiás levéllel fúrják az MSZDP-t

2009.01.05. 15:18
A rendőrséghez fordult a XIV. kerület MSZDP-s alpolgármestere, mert valaki a nevében küldött fenyegető levelet a kerületi vagyonkezelő SZDSZ-es vezérigazgatójának. A maffiát emlegető üzenetet újságokból vagdosták ki.

"Rettegj rabló! Komolyan keresnek a rosszfiúk és a maffia!!!" A fenyegetést újságokból kiollózott szavakból ragasztotta valaki egy A4-es lapra, és küldte el a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. szabad demokraták által delegált vezérigazgatójának, Bokor Istvánnak.

A borítékra a feladó helyére Szücs István, zuglói exszocialista alpolgármester nevét ragasztották.

Szücs István az Indexnek azt mondta, kifejezetten jó a viszonya a vagyonkezelő cég igazgatójával, ezért pillanatok alatt kiderült, hogy valaki az összeugrasztásukon fáradozik. A most már szociáldemokrata alpolgármester rendőrségi feljelentést tett a levél miatt, aminek egy másolt példányát később neki is postáztak. Szücs szerint a rt. körül nincsenek ügyek, a kerületi vezetés bizalma töretlen a cég irányítóiban, különösen miután több kellemetlen személyzeti ügyet is megoldottak.

Szücs korábban a zuglói MSZP elnöke volt, ebben a minőségében lett Weinek Leonárd SZDSZ-es polgármester helyettese, de egy éve, miután Tóth Csaba gyors helyi karrierrel megszerezte a kerületi pártvezető posztját, néhány társával kilépett a pártból, és megalakította az MSZDP helyi szervezetét.

Összeollózott szórólappal már a nyáron is támadták az MSZDP-t. Egy lemondott szocialista képviselő helyére kiírt időközi önkormányzati választás utolsó napjaiban terjesztettek ismeretlenek olyan kampányanyagot, amelyen a szocdemek jelöltjét, Szegedi Ritát ábrázolták "ledér helyzetben". A hamisított montázs szövege szerint a jelölt egy szexfilmben szerepelt, amiről a Kassai téri Szentlélek templom plébánosa tudomást szerzett, ezért a szórólappal inti óva a kerület polgárait attól, hogy rá szavazzanak. A plébános korábban éppen az MSZDP-vel haragban lévő MSZP-seket támadta egy újságcikkben, ezért Szücshöz hasonlóan ő is a szocialisták ármánykodását gyanította a durva szórólap mögött.