Vanda, Paula
-2 °C
3 °C

Már körözik a borsodi pénzszállító-gyilkosság gyanúsítottját

2007.03.27. 19:02
A rendőrség egy Hajdú Roland nevű, 25 éves mikolcit köröz a pénzszállító kirablása és az egyik pénzszálíttó meggyilkolása miatt.. A férfinél valószínűleg fegyver van, ezért aki látja, bne tartóztassa fel, inkább szóljon a rendőrségnek.

Egy miskolci fiatalembert gyanúsít a rendőrség a Tokaj környékén kedd hajnalban megtalált pénzszállító autó kirablásával és az egyik kísérő megölésével; az elkövető ellene országos körözést rendeltek el, közölte Kökényesi Antal Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya rendkívüli sajtótájékoztatón, Miskolcon.


A pénzszállító autó véres oldala és a körözött Hajdú Roland (Fotó: MTI, rendőrség)

A körözött 25 éves miskolci Hajdú Rolandnál valószínűleg fegyver van, ezért senki se tartóztassa fel, kérte a rendőrség. Abban az esetben, ha valaki felismeri, értesítse a hatóságokat.

Keddre virradóra kiraboltak egy pénzszállító autót Borsodban, az egyik kísérőt meggyilkolták. A fehér színű pénzszállítót a holttesttel együtt Tokaj határától három kilométerre találták meg, egy szőlőhegyre vezető földúton.

A másik pénzszállítót a helyszíntől tíz kilométerre találták meg, kisebb sérülésekkel úszta meg a rablást.

Agyonverték a pénzszállítót

A rendőrség közlése szerint a gyilkossághoz nem használtak fegyvert, a pénzkísérő a súlyos bántalmazásba halt bele. A nyomok rögzítése után elszállították a gépkocsit, aminek bal oldalán vérnyomokat találtak.

A páncélozott pénzszállító jármű Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből került Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe.

Először a pénzszállító cég vezetése fordult a nyíregyházi rendőrökhöz, közölve, az autót Nyíregyházán látták utoljára, annak személyzetével később már nem tudták felvenni a kapcsolatot. A jármű keresését a szabolcsi rendőrök kezdték meg, akik később kérték a borsodiak segítségét is.