Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Elfogták a Tescónál lövöldöző rablókat?

2005.06.02. 19:21
A rendőrség csütörtökön elfogott három embert, akik kapcsolatba hozhatók a május 14-ei budaörsi fegyveresrablás-kísérlettel, aminek következtében egy biztonsági őr megsérült, miközben tűzpárbaj alakult ki a támadók és a kiérkező rendőrök között.

Elfogták a budaörsi Tesco áruház előtt történt rablás elkövetőit csütörtökön a koraesti órákban, tudta meg a HavariaPress. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nem részletezte, hogy milyen módszerrel bukkantak rá a május 14-ei pénzszállító-rablás elkövetőire.

"Három embert valóban elfogtunk, de még nem történt meg a gyanúsítás" - mondta Horváczy Emese, az NNI szóvivője az MTI-nek.

Két héttel ezelőtt, szombat este négy, állig felfegyverzett férfi támadott meg egy pénzszállító autót a budaörsi Tesco bevásárlóközpontnál. A rendőrök három perc alatt a helyszínre értek, és tűzpárbaj alakult ki a rablókkal, akik fogták a zsákmányt, és egy lopott terepjáróval elmenekültek a helyszínről. Az autót később felgyújtva találták meg.

A rablók az őket üldöző rendőrökre több lövést leadtak, és egy kézigránátot is dobtak a rendőrautóra. A rendőrök közül senki nem sérült meg, de egy biztonsági őrt combon talált egy lövedék.

A Group 4 Falck és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság összesen ötmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőknek. A lövöldözés idején az áruház nyitva volt, és a parkolóban több civil is tartózkodott.