Aliz
6 °C
14 °C

Belehalt a játékba a fanatikus gamer

2005.08.10. 15:15
Belehalt a Starcraft nevű játék nyüstölésébe egy dél-koreai gamer. A 28 éves Lít egy héttel korábban bocsátották el, mert folyton a billentyűkön lógott.

Végkimerültségbe halt bele szerdán az a 28 éves dél-koreai férfi, aki 49 órát játszott folyamatosan egy internetkávézóban. A hírről a dél-koreai rendőrség beszámolója alapján az AP számolt be.


Harc a Starcraftban

Lí, aki Taegu város lakója volt és akinek csak keresztnevét közölték a szöuli hatóságok, a Starcraft nevű valósidejű stratégiai játékkal kezdett el játszani múlt hét szerdán.

Annyira beleélte magát a játékba, hogy két napon át szinte semmi folyadékot és ételt nem vett magához, nem aludt és visszautasított minden kísérletet arra, hogy eltávolítsák a billentyűzettől.

Infarktust kapott

Lí pénteken esett össze, és bár azonnal kórházba szállították, néhány óra múlva - az orvosok szerint szívinfarktusban - meghalt.

A férfit egyébként előző héten bocsátották el a munkahelyéről, mert nem tudta abbahagyni a játékot, ezért sokszor kimaradt.

Dél-Koreában különösen nagy a népszerűsége a számítógépes játékoknak. Az országban hatalmas versenyeken mérik össze erejüket a legjobb játékosok, akiket komoly szponzorok támogatnak, a meccseket pedig a televíziók is közvetítik. Egyes világversenyeknek Magyarországon is van fordulójuk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?