Belehalt a játékba a fanatikus gamer

2005.08.10. 15:15
Belehalt a Starcraft nevű játék nyüstölésébe egy dél-koreai gamer. A 28 éves Lít egy héttel korábban bocsátották el, mert folyton a billentyűkön lógott.

Végkimerültségbe halt bele szerdán az a 28 éves dél-koreai férfi, aki 49 órát játszott folyamatosan egy internetkávézóban. A hírről a dél-koreai rendőrség beszámolója alapján az AP számolt be.


Harc a Starcraftban

Lí, aki Taegu város lakója volt és akinek csak keresztnevét közölték a szöuli hatóságok, a Starcraft nevű valósidejű stratégiai játékkal kezdett el játszani múlt hét szerdán.

Annyira beleélte magát a játékba, hogy két napon át szinte semmi folyadékot és ételt nem vett magához, nem aludt és visszautasított minden kísérletet arra, hogy eltávolítsák a billentyűzettől.

Infarktust kapott

Lí pénteken esett össze, és bár azonnal kórházba szállították, néhány óra múlva - az orvosok szerint szívinfarktusban - meghalt.

A férfit egyébként előző héten bocsátották el a munkahelyéről, mert nem tudta abbahagyni a játékot, ezért sokszor kimaradt.

Dél-Koreában különösen nagy a népszerűsége a számítógépes játékoknak. Az országban hatalmas versenyeken mérik össze erejüket a legjobb játékosok, akiket komoly szponzorok támogatnak, a meccseket pedig a televíziók is közvetítik. Egyes világversenyeknek Magyarországon is van fordulójuk.