Gusztáv
-4 °C
1 °C

Öngyilkos lett a féltékeny lövöldöző

2004.10.21. 09:46
Csütörtökön holtan találták azt a vaskúti férfit, aki szerdán egy szociális otthonban hasba lőtte barátnőjét. A gyilkossági kísérlet és az öngyilkosság hátterében a rendőrség feltételezése szerint egy szerelmi háromszög állhat, a harmadik férfit egyelőre nem találja a rendőrség.
Holtan találták lakásában csütörtökön kora hajnalban azt a férfit, aki szerdán délután hasba lőtte barátnőjét Baján. A férfi holttestét hajnali negyed kettőkor találták meg a bajai lakásban. A negyvenhárom éves volt élettárs fejbe lőtte magát egy pisztollyal.

Volt barátnője, egy 22 éves lány - akit szerdán annak jelenlegi lakhelyén, egy átmeneti otthonban lőtt le - továbbra is életveszélyes állapotban fekszik a kórházban, tudta meg a HavariaPress.

Átölelte, és hasba lőtte

Szerdán délután a bajai szociális otthonban a 43 éves vaskúti férfi meglátogatta volt élettársát, majd amikor a nő az otthonból kikísérte, átölelte és hasba lőtte, értesült az MTI. A mentők a nőt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség nagy erőkkel keresi a férfit és annak személygépkocsiját.

Mint időközben kiderült, a férfinak volt oka féltékenysége, mert a lánynak egy ideje volt már másik barátja. A szerelmi háromszög harmadik tagját a HavariaPress információ szerint egyelőre nem találják a rendőrök, ezért felmerült annak a lehetősége is, hogy az idősebb férfi, mielőtt öngyilkos lett, végzett vetélytársával is.

A másik férfi keresése és az eset pontos körülményeinek felderítése ezért még jelenleg is nagy erőkkel folyik a Bács-Kiskun megyei településen.