Dezső
15 °C
28 °C

Tizenöt évet kaphat a magyarcsanádi lány gyilkosa

2006.12.08. 13:00
Tizenöt éves börtönbüntetéssel is büntethetik azt a 16 éves magyarcsanádi fiút, aki megkötözte, megerőszakolta, majd felgyújtotta a 18 éves Henriettát, aki később belehalt sérüléseibe. Az ügyészség elkészült a vádirattal.

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás bűntettével vádolja az ügyészség fiatalkorú K. Andrást, aki a vádirat szerint július 20-án megerőszakolta és felgyújtotta a magyarcsanádi P. Henriettát, jelentette ki a Csongrád megyei főügyész pénteken Szegeden.

Amennyiben a bíróság elfogadja a vádiratban foglalt tényállást, a tizenhatodik életévét a tett elkövetésekor még be nem töltött fiút halmazati büntetésként 15 év szabadságvesztéssel is sújthatják.

A vádirat szerint a 18 esztendős P. Henriette Makón töltötte a július 19-éről 20-ára virradó éjszakát barátjával, aki hajnali négy óra tájban elment pecázni, és arra kérte K. Andrást, kísérje el a lányt a buszmegállóhoz.

Ezután ismeretlen tartalmú beszélgetés után K. András kerékpárral a bűncselekmény későbbi helyszínére, Makó külterületére vitte a lányt. Itt a fiú P. Henriettára támadt, legalább egyszer úgy megütötte, hogy azzal vérző sérülést okozott neki, majd megerőszakolta.

Annak érdekében, hogy a sértett ne tudjon a helyszínről elmenni, rendkívül szorosan megkötözte, még a száját is bekötözte. A fiú visszament Makóra, elkérte egy ismerőse robogóját és egy benzinkútnál mintegy másfél liter benzint vásárolt.

A lány még segítséget tudott kérni

Visszatérve a helyszínre a benzint a megkötözött lányra öntötte, majd öngyújtójával meggyújtotta. A felgyújtott lányt a gyanúsított magára hagyta, ezt megelőzően pedig magához vette a lány nyolc karikagyűrűjét és mobiltelefonját.

Ahogy a lány kötelékei elégtek, eljutott az egy kilométerre lévő hagymaföldön dolgozó emberekhez, akiknek röviden elmondta, mi történt vele. A munkások mentőt hívtak a lányhoz, akit előbb Szegedre, majd Budapestre szállítottak, ahol a Szent István Kórház égési centrumában kezelték augusztus 10-én bekövetkezett haláláig.