Budapesten találták meg Sztojkáék terepjáróját

2009.02.12. 16:07 Módosítva: 2009.02.12. 17:11
A BMW-vel menekült el a gyilkosság helyszínéről a három gyanúsított.

Budapest XIII. kerületében találták meg azt a BMW terepjárót, amivel a veszprémi gyilkosság három gyanúsítottja - az Ausztriában őrizetbe vett R. Sándor és N. Győző, illetve a szökésbern levő Sztojka Iván - elmenekült a tetthelyről, írja a Népszabadság Online. A nyomozók remélik, hogy számos fontos nyomot rögzíthetnek a gépjárműben, nyilatkozta a lapnak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Csányi Zoltán.

Az, hogy Sztojkáék autóját Budapesten találták meg, még nem jelenti azt, hogy maga Sztojka is a városban bujkál. Budapestről tovább is utazhatott, "akár a világ másik részén is lehet", mondta érdeklődésünkre Csányi, aki szerint bármilyen feltételezés csak találgatás lenne. Az autó megtalálása azonban így is jelentős fejlemény, a rendőrök remélik, hogy akár a gyilkos fegyvert is megtalálhatják, vagy olyan nyomokat - ruhamaradványok, vérfolt, stb. - találhatnak, melyek segítik a szerepek tisztázását. Csányi az autó megtalálását jelentőségében ahhoz hasonlította, mintha a gyanúsított ruháit találták volna meg.

R. Sándort és N. Győzőt még a gyilkosság napján elfogták, miután a rendőrség 10-12 órával a bűncselekmény után azonosította R.-t és Sztojkát. N.-t csak az őrizetbe vételét követően hozták összefüggésbe a gyilkossággal. Sztojka a gyilkosság óta szökésben van, szerdán Székesfehérváron vélték felbukkani.

A tanúvallomások és a szórakozóhely biztonsági kameráinak felvételei alapján a rendőrök úgy vélik, Marian Cozmát, az MKB Veszprém román válogatott kézilabdázóját R. szúrta halálra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport