Rendőrök és egy bírónő is a Patrióta bárban volt Cozma meggyilkolásakor

2009.02.22. 20:59 Módosítva: 2009.02.22. 21:06
A szolgálaton kívüli rendőrök egyes források szerint biztonsági őrként dolgoztak, más források szerint az enyingi banda azonnal elzavarta őket a bárból. A bírónő baráti társasággal mulatozott, egyelőre nem jelentkezett tanúként a rendőrségen. A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn válaszol a kérdésekre.

Több - szolgálaton kívüli - rendőr és egy bírónő is ott volt a veszprémi Patrióta bárban 2009. február 8-án hajnalban az MKB Veszprém román válogatott beállósa, Marian Cozma meggyilkolásakor, írja a Népszabadság Online. A lap több forrásból származó, helyenként ellentmondásos értesülései szerint nem kizárt, hogy a rendőrök kvázi biztonsági őrként voltak a bárban.

A lap értesülései szerint nem sokkal a gyilkosság előtt a szolgálatos járőrök is benéztek a bárba, de nem láttak okot intézkedésre.

Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém klubigazgatója szerint az enyingi csapat érkezésekor az addig ott lévő rendőrök közül többen elmentek, egyes források szerint a gyilkosság gyanúsítottjai elzavarták őket.

A Népszabadság rendőri forrásokból származó értesülései szerint a nyomozók több rendőrt tanúként meg is hallgattak, de egyelőre azt nem vizsgálják, hány rendőr is tartózkodott a bárban a gyilkosság idején, és hogy megtettek-e minden tőlük elvárhatót.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a gyilkosság idején kisebb társasággal ott szórakozó bírónő eddig a rendőrség felhívása ellenére sem jelentkezett tanúként.

A veszprémi rendőrség korábbi állítása szerint a gyilkosság napján csak négy rendőr teljesített szolgálatot a városban. A törvény azonban a szolgálaton kívüli rendőröket kötelezi arra, hogy szükség esetén azonnal helyezzék magukat szolgálatba.

A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Népszabadság és az MTI megkeresésére is hétfőre ígért csak bővebb tájékoztatást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport