Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

A francia boncolás szerint is megfulladt Ophélie

2009.03.11. 20:21 Módosítva: 2009.03.11. 20:24
Megerősítette a Franciaországban szerdán elvégzett újabb boncolás, hogy fulladás okozta Ophélie Bretnacher francia diáklány halálát - közölték a vizsgálathoz közelálló forrásból.

A Budapesten tanuló lány holttestét egy hónappal ezelőtt találták meg a Duna budapesti szakaszán. A franciaországi boncolás ily módon megerősítette a magyar igazságügyi orvosszakértői véleményt. Ez utóbbit a diáklány családjának egyik ügyvédje, Francis Chouraqui korábban kétségbe vonta.

A diáklány holttestét kedden szállították haza Franciaországba. A Párizs környékén szerdán elvégzett újabb boncolás pedig a forrás szerint megerősítette, hogy a lány halálát vízbefúlás okozta, s a testén nem láthatóak ütésnyomok.

A 22 éves lány az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra tavaly szeptemberben. Utoljára december 4-én éjjel egy belvárosi szórakozóhelyen látták, ahonnan hazaindult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. Ophélie Bretnacher holttestére február 12-én hajósok találtak rá a Duna XXI. kerületi szakaszán.

A holttest megtalálása után a magyar igazságügyi orvosszakértői vélemény azt állapította meg, hogy a lány halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel.

Ophélie Bretnacher szülei elutasítják azt a feltételezést, hogy lányuk öngyilkos lett volna. A baleset lehetőségét a francia hírügynökség szerint viszont az teszi "rendkívül valószínűtlenné", hogy a Lánchídon magas korlát védi a járókelőket.