Judit
2 °C
7 °C

Már három börtönőrt gyanúsítanak Kaposváron

2009.04.20. 12:42 Módosítva: 2009-04-20 12:51:21
Újabb kaposvári börtönőrt gyanúsított meg a katonai ügyészség az év elején megvert majd később elhunyt fogvatartott ügyével kapcsolatban. A férfi a két korábban őrizetbe vett társával együtt szabadlábon védekezhet, a bíróság ugyanis nem rendelte el előzetes letartóztatásukat.

A kaposvári börtön egyik újabb börtönőrét gyanúsította meg a Kaposvári Katonai Ügyészség azzal, hogy köze lehet egy fogvatartott megveréséhez. Korábban már két társát őrizetbe vették, így összesen már három gyanúsítottja van az ügynek.

A Somogy Megyei Bíróság hétfőn délelőtt tárgyalt előzetes letartóztatásukról, a tárgyaláson azonban mindhárom börtönőr lemondott szolgálati viszonyáról. Ezzel pedig megszűnt az az ok, ami miatt az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat. Mindhárman tehát szabadlábon védekezhetnek - mondta el a Független Hírügynökségnek Bögöly Gyula, a Kaposvári Katonai Ügyészség szóvivője.

A börtönőrök ügye még január végén kezdődött. Akkor egy karádi férfit vittek a kaposvári börtönből a kaposvári kórházba. Ott kómába esett, majd néhány nap múlva meghalt. Kiderült: a férfit megverték. A Karádon élő német-magyar kettős állampolgár, H. János azért került előzetes letartóztatásba, mert múzeális és átalakított fegyvereket találtak a lakásán.

A katonai ügyészség ezt követően indított vizsgálatot, gyanújuk a kaposvári börtön őreire terelődött. Az intézmény parancsnoka akkor azt mondta, már hozzájuk is sérülésekkel került a férfi. Emiatt a rendőrség is belső vizsgálatot rendelt el, ám azt állapították meg, hogy náluk nem hibázott senki. Az ügyészség tovább vizsgálódik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?