3 milliárd forintnyi kokainnal buktak le magyarok

2009.05.15. 12:06 Módosítva: 2009.05.15. 13:19
Három magyar és egy román állampolgár ellen nyomoznak a román hatóságok, a gyanúsítottakat Aradon vettek őrizetbe, amikor nagy mennyiségű kokaint pakoltak egy autóba.

Három magyar és egy román állampolgárt azzal gyanúsít a román szervezettbűnözés- és terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT), hogy 200 kilogramm kokaint csempésztek be Romániába.

A román legfőbb ügyészség egyik illetékese pénteken azt mondta, hogy a négy drogcsempész ellen vizsgálat indult.

A DIICOT ügyészei csütörtökön összesen öt magyar és egy román állampolgárt hallgattak ki. A román rendőrség a fekete-tengeri Konstanca kikötővárosban 200 kilogramm, körülbelül hárommilliárd forint értékű, Peruból származó kokaint foglalt le egy konténerben.

A DIICOT közleménye szerint a magyar és román elkövetők egy drogcsempészettel foglalkozó bűnszövetkezet tagjai. A rendőrök szerint a körülbelül 20 millió euró értékű kábítószert Nyugat-Európába akarták szállítani.

A Mediafax román hírügynökség a román adóhivatalra hivatkozva úgy tudja, hogy a perui üdítőt is tartalmazó konténer már tavaly novemberben megérkezett a kikötőbe. A rendőrség a szállítmány megvizsgálása után bukkant rá a 200 kilogramm kábítószerre.

Ezt követően a hatóságok kicserélték a konténer tartalmát, majd figyelemmel kísérték a szállítmányt egészen Aradig, ahol éppen akkor vették őrizetbe a négy gyanúsított személyt, amikor egy gépkocsiba akarták áttenni a kábítószert tartalmazó csomagokat.