Tatárszentgyörgyi tűz: újabb szakértői jelentés

2009.08.25. 08:45
Újabb szakértői vélemény készült el az április 7-én, Tatárszentgyörgyön kigyulladt ház ügyében, amiben jelenleg a tulajdonost gyanúsítják. A nyomszakértői jelentés szerint a kigyulladt házon lévő nyitott hátsó ablakot nem erőszakkal nyitották ki, vagyis a gyújtogató nem ott ment be az épületbe.

A tatárszentgyörgyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettesének háza április 7-én éjjel gyulladt ki. A tulajdonos az eljárás több elemét is kifogásolta korábban, például azt, hogy a rendőrök, noha őt gyanúsítják, nem vették figyelembe a hátsó ablakot, ahol akár a támadó is bemehetett az épületbe. Erről készült el most a szakvélemény.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság most közölte, hogy a tulajdonos gyanúsítása óta, a nyáron elkészült a hátsó, nyitott ablakról szóló nyomszakértői jelentés is. A korábbi kihallgatásokkor az érintettek azt mondták, hogy nem ők nyitották ki, biztosan azon jött be a gyújtogató. A szakértői jelentés viszont megállapította, hogy az ablakot nem erőszakkal nyitották ki kívülről, hanem a hagyományos módon, belülről. A nyomozás még tart, a rendőrség már csak a DNS-vizsgálatok eredményeire vár.

A tűzeset körül már korábban is több gyanús jelet találtak a rendőrök. Az egyik ilyen, hogy valaki belülről locsolta fel égésgyorsítóval és gyújtotta fel a házat. Később kiderült, hogy a házra, a melléképületekre és a bennük lévő ingóságokra korábban körülbelül 28 millió forintos biztosítást kötöttek, ami a biztosítók szerint normális, bár a szakértő szerint az egész csak 5,6 millió forintot ér.

A tulajdonosnőt nyár elején gyanúsítottként hallgatták ki, nagy értékre elkövetett csalás kísérlete miatt. Az asszony többször kijelentette, hogy lejárató hadjárat folyik ellene.