Olivér
5 °C
8 °C

Balaton utcai robbanás: omlásveszély miatt nem vizsgálódhatnak

2010.01.11. 11:15 Módosítva: 2010-01-11 11:16:23
Amíg az omlásveszély miatti életveszélyes állapotot nem szüntetik meg, nem kezdődhet el a tűzvizsgálat abban a belvárosi lakásban, amely múlt péntekre virradóra robbant fel a fővárosi Balaton utcában, mondta Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság (FTP) főosztályvezetője.

Az V. kerületi társasház legfelső, ötödik emeletén három lakás is megsemmisült, a tetőszerkezet és a födém megsérült, és a gázrobbanás miatt életveszélyessé vált az épület két felső szintje.

Amíg állványzattal, dúcolásokkal nem erősítik meg az épület tetőszerkezetét, falait és függőfolyosóját, vagyis az omlásveszélyt nem szüntetik meg, senki nem léphet a lakásokba, így a tűzvizsgálatot sem lehet megkezdeni - tette hozzá Dobson Tibor.

Ha ezeket a munkálatokat a kivitelező - akinek a tevékenységét a tűzoltóság a helyszínen felügyeli, és akivel a munkafázisokról folyamatosan egyeztetnek - elvégzi, a hét közepén megkezdődhet a szakhatósági vizsgálat, amelynek végrehajtására huszonkét munkanapja van a fővárosi tűzoltóságnak.

A tűzoltóság szakemberi folyamatosan a helyszínen tartózkodnak, tanúkat hallgatnak meg. Ez része a tűzvizsgálatnak.

Csak a tűzvizsgálat befejeztével lehet egyértelműen megállapítani, hogy mi okozta a Balaton utcai társasház lakásában a robbanást, amelynek következtében a lakás tulajdonosa, egy 80 éves férfi a kórházba szállítást követően életét vesztette, három másik ember pedig kórházba került. A robbanás idején 86-an tartózkodtak az épületben. Őket kiköltöztették, többségüket rokonoknál helyezték el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?