Újra rács mögött a Koszi-klán egyik tagja

2010.03.12. 16:46 Módosítva: 2010.03.12. 16:46
A gyilkossággal vádolt férfi ügyében három év alatt se született ítélet, ezért házi őrizetbe került. A rendőrök otthon keresték, de hiába, ezért visszakerült előzetes letartóztatásba. Ő a banda második tagja, aki így járt.

Újabb, a házi őrizet szabályait megszegő Koszi-klán tagot helyezett vissza előzetes letartóztatásba a bíróság pénteken. A férfi ellen gyilkosság miatt folyt eljárás, de a bonyolult, szerteágazó ügyben annyira elhúzódott az eljárás, hogy már lejárt az a 3 év, amit jogerős ítélet nélkül előzetesben tölthet. Ezután került házi őrizetbe, de megszegte a szabályokat. A klán tagjai közül nem ő az első: februárban már egy másik társa is visszakerült rácsok mögé, mert nem volt otthon, amikor a házi őrizetét ellenőrizték.

A klán egyik vezetőjeként is ismert férfinak a házi őrizet szabályai szerint Szigetszentmiklóson kellett volna lennie, a lakásában. A rendőrök az egyik ellenőrzéskor észlelték, hogy nincs otthon. Ezt jelezték a bíróságnak, amely pénteken elrendelte a férfi újbóli előzetes letartóztatását. A klán-tag egyébként előkerült, pénteken be is szállították egy fővárosi börtönbe. Február közepén a klán egy másik tagja került újra előzetesbe. Ő Érden lakott, házi őrizetben volt, de ő sem volt otthon egy alkalommal, mikor keresték.