Blikk: Drogot találtak Stohl vizeletében

2010.05.13. 07:32 Módosítva: 2010.05.13. 09:25
A kiszivárgott információira hivatkozó Blikk szerint drogot találtak a szombaton balesetet okozó Stohl András vizeletében, a rendőrség szerint viszont legkorábban is csak pénteken lesznek meg a szakértői vélemények.

Pozitív lett a balesetet okozó Stohl András drogtesztje, írja a Blikk. A lap kiszivárgott információkra hivatkozva azt írja, hogy nem THC-t, a marihuána hatóanyagát mutatták ki Stohl vizeletéből.

A Blikk szerint ugyanakkor csak a vérvizsgálat eredménye fogja kimutatni, hogy a színész pontosan milyen drogot, milyen mennyiségben és mikor fogyaszthatott, így azt sem tudni, hogy a baleset alatt kábítószeres befolyásoltság alatt állt-e.

A rendőrség kedden jelentette be, hogy a színész közepesen ittas volt a balesetkor, az esetleges "egyéb jellegű befolyásoltságról" egy héten belül ígértek szakvéleményt. Nem tudják megerősíteni, hogy drogot találtak volna a vizeletmintában, mivel várhatóan pénteken, de lehet, hogy csak hétfőn kapják meg a szakértői véleményeket, mondták az Indexnek csütörtökön a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén.

Ha Stohl szervezetében valóban kábítószert találtak, akkor a színész-műsorvezetőt nemcsak baleset okozásával, hanem kábítószerrel való visszaéléssel is meggyanúsíthatják. Stohl évekkel ezelőtt eltereléssel úszott meg egy drogügyet, ezért a Blikk szerint most visszesőként súlyosabban ítélhetnek meg egy esetleges drogfogyasztást.

Az új információk ismeretében, ha bebizonyosodik a színész bűnössége, akkor Stohl már nem mentesülhet a szabadságvesztés büntetése alól, vélte Kamarás Péter, a Blikk jogi szakértője. Szerinte Stohl négy évhez közeli büntetést is kaphat, ha kábítószerrel visszaélés, ittas, valamint bódult vezetés, és cserbenhagyás miatt is elítélik.

Stohl András szombat hajnalban okozott balesetet, egy ember súlyosan, egy másik könnyebben megsérült. A színész azt állítja, hogy megvárta a mentőket, szemtanúk szerint viszont még korábban távozott.

Azóta Stohl több munkaadója jelezte, hogy a továbbiakban nem kívánnak vele dolgozni. Nem szerepelhet többet a Tűzvonalban című filmsorozatban, és nem vezeti a RTL Klub zenei tehetségkutató műsorát sem.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport