Újabb gyanúsítás a szombati tragédia ügyében

2011.01.19. 13:29 Módosítva: 2011.01.19. 14:49
Bár rendőrségi források még nem erősítették meg, a Hír TV és az MTI értesülései szerint kedden egy újabb, hatodik gyanúsítottat is őrizetbe vettek a West Balkánban történt szombati tragédia miatt.

Őrizetbe vettek egy újabb gyanúsítottat a szombati, a West Balkánban történt tragédia ügyében, jelentette a Hír TV. Az MTI "az ügyet jól ismerő forrása" megerősítette a Hír TV értesülését.

Megkerestük a rendőrséget, ám a BRFK sajtóügyeletese Horváth Katalin Fanny szóvivőhöz irányította kérdésünket, aki viszont többszöri megkeresésünkre sem reagált. Később a rendőrség honlapján tette közzé a hírt, hogy a Cs. J. monogrammal jelölt férfit több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt állította elő, majd vette őrizetbe a rendőrség. A BRFK kezdeményezte az eljáró ügyészségnél a férfi előzetes letartóztatását.

Az MTI úgy tudja, hogy a férfit egy szerződéssel összefüggésben vették őrizetbe a nyomozók, még kedden.

Szombat éjszaka a West Balkánban tartott Noise Night Life rendezvényen egyelőre ismeretlen okokból bekövetkezett tragédiában három fiatal lány vesztette életét, az orvosszakértői vélemény szerint halálukat fulladás okozta, amikor a tömeg a Skála Metró épületében található szórakozóhelyen a lépcső korlátjához préselte őket.

Az ügyben eddig hivatalosan öt személyt - a rendezvény szervezőit, valamint a szórakozóhely tulajdonosait és üzemeltetőit - gyanúsították meg. Az ügyészség valamennyiük előzetes letartóztatását kezdeményezte, ám a bíróság keddi és szerdai döntése alapján valamennyien szabadlábon védekezhetnek.