Szabadlábon védekezhet a hatodik gyanúsított is

2011.01.21. 09:36

Szabadlábon védekezhet a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia hatodik gyanúsítottja is, miután a kerületi ügyészség nem indítványozta az előzetes letartóztatásba helyezését.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta: nem állnak fenn a kényszerintézkedés feltételei, ezért nem kezdeményezték a letartóztatást.

Kedden, illetve szerdán a másik öt gyanúsított is szabadlábra került. Esetükben még a rendőrséggel egyezően az ügyészség is kérte az előzetes letartóztatás elrendelését, mert szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást. A Pesti Központi Kerületi Bíróság azonban úgy vélte, még az alapos gyanú feltételei is hiányoznak, így szabadlábra helyezte a gyanúsítottakat.

A hatodik gyanúsítottat kedden vették őrizetbe, a rendőrség korábbi közlése szerint a tragédiával végződő rendezvény szervezésében működött közre. A Cs. J. monogrammal jelölt férfit több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt állították elő, majd vették őrizetbe. A BRFK az ő esetében is kezdeményezte az előzetes letartóztatást.

Szombat éjszaka a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta. A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra bezáratta a szórakozóhelyet.