Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még mindig lakhatatlan a Nefelejcs utcai ház

2011.05.02. 13:23

Még mindig tartanak a munkálatok abban a VII. kerületi, Nefelejcs utcai házban, ahol április elején robbanás döntött romba több lakást. Gáz még mindig nincs, villany is csak részlegesen, hét lakás életveszélyes, hat pedig hozzáférhetetlen a dúcolások miatt.

A felújítást, mely előreláthatólag hosszú ideig tart majd, már a társasház folytatja biztosítási pénzből és saját forrásaiból, az önkormányzat pedig már csak felügyeli a munkálatokat - mondta el Vető Marietta, a VII. kerületi önkormányzat sajtóreferense.

A robbanás a régi, kétszintes bérház második emeleti lakásában történt, április hatodikán. Akkor a társasház mind a 29 lakását ki kellett üríteni. A házban 60-an éltek, közülük 10 lakásból összesen 18 ember kért segítséget az önkormányzattól.

A robbanásban ketten súlyosan, egy harmadik ember pedig könnyebben sérült meg. A jövő hét elején várhatóan tizenhat lakásba visszaköltözhetnek a lakók.