Szabadon engedték a verekedő képviselőt

2011.05.02. 10:57
DPECS20110502017

Szabadlábra helyezte a Pécsi Városi Bíróság hétfőn Polgár Károly mohácsi független képviselőt, aki múlt pénteken rátámadt a város fideszes polgármesterére, Szekó Józsefre.

Hajdu István, a bíróság elnöke azt mondta: a bíróság azért utasította el az előzetes letartóztatásra vonatkozó ügyészségi indítványt, mert bár a megalapozott gyanú fennáll, a letartóztatás különleges feltételei hiányoznak.

A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak gyanújával pénteken vette őrizetbe a volt jobbikos Polgár Károlyt, aki a mohácsi képviselő-testület ülésén bántalmazta Szekó József polgármestert.

Szekó az incidenst követően azt mondta: a testületi ülés szünetében egy papírhalmazt és egy lökhárító darabját talált az asztalán. A zárt ülés kezdetén megkérdezte, ki tette oda, mire Polgártól azt a választ kapta, hogy "ajándék neked, és a te szemeted".

"Fogtam a csomagot, hogy visszavigyem neki. Miközben felé mentem, folyamatosan szidalmazott, rákosizott, idiótának nevezett. Amikor odaértem, ennek hatására elé dobtam a papírjait, és megkértem, moderálja magát. Miután elfordultam, hogy visszamenjek a helyemre, leütött" - mondta a polgármester.

DPECS20110502016

Polgár viszont a bama.hu-nak azt nyilatkozta: Szekó ütött elsőként. "Mikor odajött hozzám, megragadta a nyakkendőmet, és megütötte a mellkasomat. Védekeztem, visszaütöttem" - mondta a képviselő.

Az ülésteremben jelen lévő Emmert Péter mohácsi szocialista képviselő szerint Polgár ütötte meg először Szekót, melynek következtében a polgármester a földre esett, de támadója tovább verte és rugdosta.