Levették a lélegeztető gépről a belga kislányt

2011.07.14. 10:08

Levették a lélegeztető gépről a Bábolna mellett, múlt szombati balesetben megsérült ötéves, belga állampolgárságú kislányt. A gyereket a budapesti Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályán kezelik, állapota stabil, a kislány éber, a környezetével jól kommunikál.

A belga állampolgárságú család szombaton az M1-es autópálya 88-as kilométerszelvényénél szenvedett balesetet. Személyautójukkal Budapest felé haladtak, amikor a kocsi ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton és az autópálya Győr felé vezető oldalán egy kamionnak ütközött.

Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves asszony a helyszínen meghalt, az apa és három gyermek súlyos állapotban került kórházba. Közülük az egyik gyerek, egy hétéves kisfiú, aki a balesetben agysérülést szenvedett, szerdán a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban meghalt.

Győrben ápolják még a fiú hároméves húgát, akin az intézmény korábbi közlése szerint bár további műtéteket kell végrehajtani, de várhatóan pár napon belül szintén levehetik a lélegeztető gépről.

A gyermekek édesapja, egy 33 éves belga férfi súlyos, életveszélyes állapotban fekszik a tatabányai Szent Borbála Kórházban; hasi sérülései miatt megoperálták, jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

A Belga Királyság budapesti nagykövetségén szerdán elmondták, a család tagjai valamennyien koszovói származású belga állampolgárok, néhány közeli hozzátartozójuk már Magyarországon tartózkodik, hogy a család ügyeit intézzék. A külképviseleten azt is közölték: a kórházaktól azt a tájékoztatást kapták, hogy a sérültek állapota kritikus, emiatt az esetleges hazaszállításukról még nem született döntés.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport