Nyomoznak a megrugdosott kaposvári diák ügyében

2011.09.22. 14:17

Súlyos testi sértés kísérlete miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen annak a 15 éves fiúnak az ügyében, akit egy kaposvári szakközépiskolában az egyik diáktársa többször megrúgott az osztályteremben és a folyosón, erősítette meg a városi rendőrkapitányság sajtóreferense, Koncz Katalin csütörtökön.

Az eset szeptember 15-én történt, a fiatalkorú sértett szülői kísérettel tett feljelentést. A Népszabadság internetes oldala szerdán azt írta: a szkinhed megjelenésű, hungarista eszméket követő diákot roma osztálytársai körbevették az egyik óra alatt, majd dulakodni kezdtek vele. Az óraadó tanár közbelépett, és hívta az igazgatót, aki kiküldte az osztályból a dulakodókat. A folyosón az egyik roma fiú fejbe rúgta a sértettet, aki nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett. A lapnak az érintett Építőipari Faipari Szakképző Iskola igazgatója, Agócs Attila azt mondta: a társát megrúgó fiatallal már korábban is gondjaik voltak.

A rendőrségi sajtóreferens szerint az eljárás során több diákot és egy tanárt is kihallgattak, továbbá beszerezték az iskola folyosóján lévő biztonsági kamera felvételeit. Folyamatban van a felvételek kiértékelése, további tanúkat is meghallgatnak. A szóvivő az esetről további részleteket nem közölt.