2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Mínusz 15, tomboló szél, havazás

Fontosabb részletek
  • Az északnyugati megyék kivételével országszerte fennakadásokat okozott a havazás és a rendkívüli hideg.
  • Csongrád és Békés megye egyes részein 40-50 centi hó esett.
  • Sok koccanásos baleset történt, a rendőrök 249 embert vittek melegedőbe a hét végén.
  • A Menhely Alapítvány diszpécserszolgálatának telefonszáma: +36 1 338 4186.
  • Európában már négyszáznál is több halálos áldozata van a fagynak.
  • Ha hótorlaszt, jégcsapot lát, extrém hidegre ébredt, írja meg nekünk, vagy töltse fel képét az Indára!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Valljuk be, most már kifejezetten idegesítő, hogy a hatásos beharangozó meg a még hatásosabb feszültségfokozás után még mindig nem havazik Budapesten.Bezzeg a szombatra kiírt AS Roma-Internazionalét azért kellett elnapolni, mert hóvihar tört ki a Rómában. Ahol ilyenkor simán lehetne napközben plusz tizenöt. Egy fiatal srác reggel a Malév csődje után a reptéren lévő munkatársunknak azt mondta: nagyon dühös, egy Roma-Inter meccsre ment volna, életében először nézett volna élőben Roma-meccset.

  • A rendkívüli időjárási helyzetre tekintettel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. átmeneti szálláshelyet alakított ki Budapesten, a Soroksári út 53-55. szám alatt. A szálláshelyet pénteken 17 órától vehetik igénybe a rászorulók. A társaság 33, a Magyar Vöröskereszt pedig további 20 fekvőhelyet alakított ki a szálláson, de szükség esetén az épületben akár 150 embert is el lehet helyezni. (MTI)

  • Szinte az egész országban borultságig növekedett a felhőzet, hazánk harmadán esik egyelőre a hó. Lassan elkezdődik a csapadék észak felé történő terjeszkedése. (időkép)

  • A hétvégére várható rendkívüli havazásra tekintettel az Országos Mentőszolgálat készenlétbe helyezte hatvan négykerék-meghajtású terepjáró mentőautóját, valamint mentőhelikoptereit. A mentőszolgálatnál nem számítanak az átlagosnál több hívásra, ugyanis mivel hétvége jön, az emberek megtehetik, hogy otthon maradnak. Győrfi Pál azt mondta, megyénként öt-tíz olyan eset volt, amikor a kihűlés ellen helyeztek biztonságba valakit a mentőszolgálat dolgozói. Néhány olyan haláleset is történt, amelynél felmerült a kihűlés, de az okot egyértelműen az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat tisztázza. (MTI)

  • Füred, Belső-tó, Fűzfő: ebben a cikkben klasszul összeszedték a korcsolyapálya-helyzetet a Balaton északi partján. A legjobb a füredieknek, ott van villanyvilágításos pálya, meg takarítótraktoros-forróteás-zsíroskenyeres is.

    D MTI20120203009
    Fotó: Turcsi Gábor
  • Csak a hópihe jellel megkülönböztetett vonatok közlekednek szombaton a rendkívüli havazás és hideg miatt, jelentette be a MÁV. A hétvégére előrejelzett rendkívüli hideg, intenzív havazás és várható hófúvások miatt a MÁV február 4-ére, szombatra másodfokú készültségi fokozatot vezetett be az országos vasúthálózatán. Ezen a napon a menetrendben megkülönböztetett, „hópihe” jellel ellátott, a rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonatok indulnak csak el, azaz ritkábban közlekednek a járatok. A hópihe jelzés megtalálható a menetrendkönyvben, az internetes menetrendben és az állomásokon kifüggesztett induló-érkező táblákon is. A korlátozás a szombati járatok 2%-át érinti.

    Friss információkat a Vonatifo nevű térképről szerezhetnénk, de ez a poszt élesítésekor nem mindig volt elérhető, illetve a Máv-Start nyitóoldaláról, valamint a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es telefonszámán.

  • Több mint kétezer, közfoglalkoztatásban részt vevő ember tart kapcsolatot az idősekkel és elesettekkel az ötezernél kevesebb lakosú településeken, mondta Mányai Zoltán, a Belügyminisztérium sajtófőnöke. A legtöbben, 223-an Veszprém megyében tudnak segíteni, de több megyében, így Borsod, Fejér, Pest és Heves megyében is meghaladja a százat a kapcsolattartást végző közfoglalkoztatottak létszáma.

    A belügyminiszter az országos rendőrfőkapitányt egyebek mellett arra utasította, hogy ellenőrizzék a hajléktalanok által lakott helyeket, a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök keressék fel az általuk ismert, egyedül élőket is, hogy megbizonyosodjanak azok ellátottságáról, így lovas rendőrökkel és szükség szerint motoros szánokkal folyamatosan legyenek jelen a tanyavilágban. (MTI)

  • A taktakenézi iskolában is szünetel a tanítás a rendkívüli hideg miatt, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ez a negyedik oktatási intézmény, amelyben szünetet rendeltek el. A Borsod Online értesülése szerint Taktakenézen előreláthatólag a jövő hét közepéig tart a kényszerű szünet, de az időjárás alakulásától függően lehet, hogy azt meghosszabbítják. A település önkormányzata azért döntött így, mert az iskolában csak gázzal tudnak fűteni, ezt semmivel sem tudják kiváltani, a gázszámlák magas összegét pedig eddig is nagyon nehezen tudták kigazdálkodni. Az óvodában ugyanakkor nem rendelnek el szünetet. (MTI)

  • A havazás miatt kialakuló veszélyhelyzetektől tart a Magyar Honvédség. Szükség esetén több ember és eszköz bevetésére is készen állnak. A katasztrófavédelem és a polgári erők munkáját segítik, ahol akadályba ütköznek. (MTI)

  • A csapadékcsatorna-építésnál és a közműkiváltásoknál tartottak. Az átadás határideje március 15., de az időjárástól függ, hogy csúszni fognak-e. A forgalomkorlátozás maradt. (MTI)

  • Legalább tíz ember fagyott meg az utóbbi két napban Csehországban. Csütörtökön hat, pénteken pedig négy halálesetről adtak hírt a hatóságok. (MTI)

  • Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogdány általános iskolájában és óvodájában. A gyerekeknek február 6-tól február 10-ig nem kell iskolába és óvodába menniük. (MTI)

  • Akkora hóban, ami mindjárt lesz, gyönyörű dolog kirándulni, de persze életveszélyes móka. Itt olvasható a Pilisi Parkerdő Zrt. pár jótanácsa a jó hangulatú túléléshez.

  • Szomorú kép, ám ez a természet rendje.
    Szomorú kép, ám ez a természet rendje.
    Fotó: varkapu.info
  • Megteltek a fővárosi hajléktalanszállók, a mindenki számára elérhető éjjeli menedékhelyek 1721 ágya közül csütörtök este 1694 volt foglalt. Valószínűleg nappali melegedőket is megnyitnak éjjelre, közölte a Menhely Alapítvány. (MTI)

  • Egy ember súlyosan megsérült, amikor két autó összeütközött Szentes és Hódmezővásárhely között a 45-ös úton kora délután. Az utat teljes szélességben lezárták. (MTI)

  • Az alacsony vízállás és a jégzajlás miatt egy kivételével leálltak a tiszai kompok, közölte az Útinform. Már csak Lónya és Tiszamogyorós között közlekedik a komp, reggel 7-től délután 4-ig. A pontonhidakat korábban elbontották, az autósok a közúti hidak felé kerülhetnek. (MTI)

  • A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. későbbi időpontra halasztja mindkét, erre a hétvégére tervezett HÉV-vágányzárat. A H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV-ek menetrend szerint közlekednek. (BKV)

  • A barcsi határátkelőhelynél a havazás miatt már nem engedik be a kamionokat Horvátországba, de Berzencénél egyelőre átjuthatnak, közölte a Somogy megyei rendőrség. (MTI)

  • A Dunaújvárosi Főiskola február 19-re halasztotta szombatra tervezett diplomaátadó ünnepségét, közölte Cserna Beatrix kommunikációs munkatárs.

  • A Mosoni-Duna alsó szakaszán délutántól már törni kell a jeget – közölte Janák Emil, az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője. Az intézkedés az alsó 2-3 kilométert érinti, ahol a feltorlódott jég már akadályozza a hajóforgalmat. Ezért ezen a szakaszon harmadfokúra emelik a készültséget. (MTI)

  • Szarajevóban is rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el, mert a közlekedést teljesen megbénította a havazás. A Bosna folyó befagyott, amire emberemlékezet óta nem volt példa. (Dnevni avaz)

    Olaszországban sem jobb a helyzet. Egy férfi lapátolja a havat autója tetejéről a közép-olaszországi Abruzzo régióban lévő Chietiben. Az Európa középső és keleti térségét sújtó sarkvidéki hideg és a havazás eddig több mint 100 ember életét követelte.
    Olaszországban sem jobb a helyzet. Egy férfi lapátolja a havat autója tetejéről a közép-olaszországi Abruzzo régióban lévő Chietiben. Az Európa középső és keleti térségét sújtó sarkvidéki hideg és a havazás eddig több mint 100 ember életét követelte.
    Fotó: Massimiliano Schiazza
  • Jelenleg a Nagykanizsa–Szolnok–Mátészalka vonaltól délre esik a hó. Szarvasról és Nagyváradról hófúvást is jelentettek. (időkép)

  • Két hét rendkívüli tanítási szünet lesz hétfőtől a Jász-Nagykun-Szolnok megyei tiszatenyői általános iskolában. A lemaradást a tavaszi szünetben és szombati tanítási napokon hozzák be. (MTI)

  • Ugyan a havazás elkezdődött, a fagyos idő nem enyhült: a Nyírségben -13 fok, a Viharsarokban -11 fok, a legmelegebb pedig az agglomerációban van, de ott is mindössze -6, -8 fok közötti értékeket mutatnak a hőmérők. (időkép)

  • A fővárosi katasztrófavédelem teljes készenléti személyi állománya és valamennyi műszaki eszköze készültségben van. Ha kell, a pihenőnapos kollégáikat is berendelhetik szolgálatba, közölte Kisdi Máté szóvivő. (MTI)

  • A békési Szegedi Kiss István intézményben a megyében elsőként egyhetes iskolaszünetet rendeltek el. (beol.hu)

  • Elesett a háza udvarán és kihűlt egy férfi Mezőkövesden, Miskolcon viszont három ember életét sikerült megmenteni lakossági bejelentés alapján, közölte a rendőrség. A kocsmából hazafelé tartó mezőkövesdi férfi még szerda este esett el  a saját udvarán. Feltehetően nem tudott felállni, és mire megtalálták a mínusz 15 fokos hidegben, kihűlt. (MTI)

  • tumblr lytdoeIhwt1qza4y7o1 1280