Esélye sem volt a szabadulásra a Baunok házaspárnak

2012.02.06. 19:11
A nyomozóhatóságnak nem volt esélye élve kiszabadítani a szolnoki Baunok házaspárt, mert az azóta elfogott gyanúsítottak arra nem hagytak lehetőséget – mondta Balotai Attila őrnagy, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) osztályvezetője.

A 60 éves Baunok István és 61 éves felesége, Baunokné Hidvégi Julianna tavaly november 17-én tűnt el otthonából. Holttestüket december 6-án, Újszász határában, egy használaton kívüli kútban találták meg. A gyilkossággal gyanúsított három férfi előzetes letartóztatásban van.

Az NNI osztályvezetője azt mondta, a pár eltűnése után, az első napokban még abban reménykedtek, hogy élve megtalálják őket, de ahogy telt az idő, ez a remény egyre inkább elszállt, és már minden figyelmet arra fordítottak, hogy a bűncselekmény elkövetőit azonosítsák, tartózkodási helyüket megállapítsák.

Rigó István, a megyei főkapitányság osztályvezetője a nyomozás menetét felidézve elmondta: az NNI-vel együttműködve kezdettől fogva nagy erőkkel keresték a házaspárt. Többek között helikopteres kutatást szerveztek, több tucat rendőr napokon át nagy területeket fésült át. Mivel a házaspár két gépkocsija is hiányzott a garázsból, elrendelték azok országos körözését, felkutatásuk jelenleg is folyik – közölte az alezredes.

Ketten önként jelentkeztek

A két holttestet december 6-án Újszász határában, egy használaton kívüli kútban találták meg, amelyet több médium tévesen dögkútnak nevezett – tette hozzá.

Rigó szerint a bűnügyben három ember került a rendőrség látókörébe: egy férfit, az újszászi M. Bélát december 2-án vették őrizetbe, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A másik két férfi ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, illetve kétmillió forint nyomravezetői díjat tűztek ki.

A két körözött – a 36 éves nagytarcsai H. Szabolcs és a szintén 36 éves újszászi M. Tibor, M. Tibor közeli rokona – december 8-án önként jelentkezett az NNI budapesti épületében, ahol őrizetbe vették őket, majd később előzetes letartóztatásba kerültek.

Rigó István a sajtótájékoztatón cáfolta azt a szóbeszédet, hogy a meggyilkolt Baunok Istvánnak tetemes tartozása lett volna. A három gyanúsított egyike évekkel korábban a férfinél dolgozott – jegyezte meg. A három férfit nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport