Sára, Márió
2 °C
6 °C

Üldözés után kapták el a gyorshajtó minisztert

2004.12.20. 15:56
Száznegyven kilométerrel lépte túl a megengedett sebességet Pavol Rusko Linzben. A szlovák gazdasági minisztert százhetvenezer forintra bírságolták az osztrák rendőrök.

Nyolc kilométeren át üldözték a szlovák gazdasági minisztert az osztrák rendőrök a Linz melletti autópályán, jelentette az Oberösterreicher Nachrichten. Pavol Ruskónak sietős államügye lehetett, a trafipax kétszáznegyven kilométeres sebességnél mérte be az autóját.

A minisztert a helyszínen hétszáz euróra (171 500 forintra) bírságolták. Rusko a TSAR szlovák hírügynökségnek nyilatkozva sajnálatát fejezte ki az incidens miatt. Mint mondta, autója "jól gyorsul".

Szóvivője, Maros Havran szerint a miniszter brüsszeli tárgyalásairól sietett haza. Rusko egy rövid pihenő után indult újra útnak, amikor bemérték. Az adott útszakaszon száz kilométeres sebességkorlátozás volt érvényben.

A minisztert a nyolc kilométeres üldözés után elfogó rendőrök szerint ha Rusko nem áll meg, fel kellett volna adniuk az üldözést. "Kezdett veszélyessé válni a hajsza", nyilatkozta egyikük az Oberösterreicher Nachrichtennek.