Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Megdőlt a cseh véralkoholszint-rekord

2003.09.03. 11:20
Két liter tömény szesszel és sörökkel ütötte ki magát egy brnoi zenei fesztivál látogatója. Az eszméletlen férfi életét a rendőrök mentették meg, vérében 5,5 ezrelék alkoholt találtak.
Rekordmennyiségű 5,5 ezreléknyi alkoholt találtak egy 38 éves ittas férfi vérében a dél-morvaországi Brnoban - írja szerdai kiadásában a Právo című prágai lap. Az ittas férfira egy városi parkban találtak rá a rendőrök.

"Lehetetlen volt felkelteni, de miután kórházba szállítottuk, az orvosok megállapították, hogy él" - nyilatkozta Mojmír Popp a városi rendőrség szóvivője. Az orvosok szerint, ha a rendőrség nem találja meg időben, a férfi nem élte volna túl a nagy mennyiségű alkohol fogyasztását.

Az illető saját bevallása szerint egy zenei fesztiválon vett részt a barátaival, és megivott legalább két liter tömény szeszt sörrel keverve. A csehországi rekord eddig 4,9 ezreléknyi alkohol volt, amelyet egy szintén dél-morvaországi férfi vérében találtak néhány évvel ezelőtt.

Cseh orvosok szerint az emberek többsége számára a 4-5 ezreléknyi alkohol már életveszélyt jelent - írja a Právo.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?