Valér
2 °C
8 °C

Három banknál robbantottak Argentínában

2004.11.18. 10:26
Bankoknál követtek el merényletsorozatot ismeretlenek Argentínában. A bombák csak kisebb anyagi károkat okoztak, az egyik bomba azonban egy biztonsági őr kezében robbant. A férfi életét vesztette.
A Buenos Aires-i robbantássorozatban egy banki biztonsági őr életét vesztette, egy rendőr megsérült. A támadássorozat a Citibank két kirendeltségét és a Banco Galicia egyik fiókját érintette.

Öt bombát robbantottak volna

A nyomozás eddigi adatai szerint házi készítésű robbanószerkezetekkel követték el a merényleteket, írja a BBC. A merényletsorozatban életét vesztő biztonsági őr a Citibank egyik kirendeltségénél gyanús csomagra lett figyelmes, amit a kezébe vett. A bomba ekkor robbant fel, darabokra tépve a szerencsétlenül járt férfit.

A három felrobbant bombán kívül a rendőrség még legalább egyet hatástalanított. Egy másik bomba hatástalanítás közben felrobbant, a támadások másik áldozata, egy rendőrtiszt ekkor sérült meg.

Gyűlölik a bankokat

A robbanások az emberveszteségen kívül csak kisebb anyagi károkat okoztak, a bankfiókok ablakai és bejáratai sérültek.

Egyelőre nem tudni, ki felelős a robbantásokért, írja a BBC. A hírcsatorna helyszíni tudósítója szerint a három éve súlyos gazdasági válságba süllyedt Argentínában a bankok nem túl népszerűek. A válság során sok ember vesztette el banki megtakarításait.