Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az azeriek hazavinnék a fejszés gyilkost

2006.07.13. 12:43
A nem jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt Ramil Szafarov kiadatásáról akar egyezkedni az azeri igazságügyi minisztérium Magyarországgal.

Az azeri igazságügyi minisztérium tájékozódni akar a magyar igazságügyi minisztériumnál Ramil Szafarov azeri katonatiszt kiadatásának lehetőségéről, írja a yerkir.am örmény hírportál. Szafarovot áprilisban nem jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a magyar bíróság, mert fejszével brutálisan meggyilkolta Gurgen Margarjan örmény katonatisztet.

Az azeri igazságügyi minisztérium nemzetközi jogi együttműködések részlegének vezetője, Zaver Gafarov elmondta, hogy a fellebbezés elbírálása után lépnek kapcsolatba magyar kollégáikkal, ami a Day.az azeri internetes lap szerint ősszel várható.


Korábbi képeink a tárgyalásról

Az azeri hadsereg hadnagya, Ramil Szafarov 2004 februárjában fejszével támadt örmény társára, aki szintén Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Békepartnerségi Katonai Nyelvképzési Központja által szervezett intenzív angol nyelvtanfolyam vett részt. Szafarov brutálisan meggyilkolta Margarjant.

A bírósági ítélet szerint a véres gyilkosság indítéka a múltban gyökerező azeri-örmény fegyveres konfliktus volt, aminek idején a tettes még gyerek volt. A részletes beismerő vallomásból kiderült, hogy Ramil Safrov Sahib éppen ezért döntött a katonatiszti pálya mellett, hogy katonaként bosszulja meg az örmények tetteit.