Ismerősei közt keresik Balla Irma gyilkosát a rendőrök

2007.04.16. 18:18
A rendőrség több olyan embert is keres, akik rendszeres kapcsolatban álltak a két hete meggyilkolt debreceni politikusnővel.

Nincs érdemi előrelépés az április 6-án szombaton, lakásán holtan talált debreceni önkormányzati képviselőnő meggyilkolása miatt indított nyomozásban. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn közleményben kérte mindazok segítségét, akik április 6. előtti napokban jártak Balla Irma lakásán. A közleményből kiderül, hogy eddig csaknem száz tanút hallgattak ki, több tucat nyomozót állítottak az ügyre, mégsem sikerült eddig a gyilkos nyomára akadni.

A rendőrségi közleményben az áll, hogy "több olyan, beazonosításra váró személy is van, akik rendszeres kapcsolatban álltak az áldozattal, több esetben megfordultak lakásán, kilétük még nem ismert". A kommüniké kissé kétségbesetten hangnemben a következőképp fogalmaz: "Kérjük azok jelentkezését, akik információikkal segíthetik a nyomozást! Lehetséges, hogy ők nem érzik jelentősnek a birtokukban lévő ismereteket, de azok fontosak lehetnek a nyomozó hatóság számára." A rendőrség még mindig nem tűzött ki nyomravezetői díjat - emiatt egyébként több lap is arról írt korábban, tudja a rendőrség, hogy ki a gyilkos.

Balla Irma
Balla Irma

Korábban a találgatások szintjén felvetődött, hogy a fideszes önkormányzati képviselőt azért gyilkolták meg, mert közismert volt, hogy a debreceni panellakásokban kiütött tűzek károsultjainak gyűjtött adományokat. Elképzelhető, hogy a gyilkos pénz reményében látogatta meg a nőt, a Fidesz farkció és a család azonban határozottan cáfolta, hogy Balla Irma pénzt is gyűjtött volna.

Jelenleg még folyik a napokig tartó helyszíni szemlén talált ujjlenyomatok, DNS minták és egyéb bizonyítékok szakértői elemzése. A Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézetben vizsgálják "az elkövetés feltételezett eszközét" is, bár arról hallgat a rendőrség, hogy milyen tárgyról van szó. Az MTV Híradója úgy tudja, hogy egy laptoppal verték agyon Balla Irmát.