Ágnes
-1 °C
2 °C

A Lágymányosi hídnak ütközött egy bárka

2006.04.17. 13:57
A Lágymányosi híd pillérének csapódott és elsüllyedt egy rakománnyal teli bárka a Dunán Budapesten. Senki sem sérült meg és a híd szerkezetében sem keletkezett kár. A baleset nem akadályozza a hajóforgalmat.

A négy bárkából és egy tolóhajóból álló, beton síntalpakat szállító “caravan” kora délelőtt indult el Újpestről Konstancába. Az egymás mellé kötött bárkák közül a baloldali nekiütődött a Lágymányosi híd Pest felőli, a hajózóút melletti pillérének, majd süllyedni kezdett – közölte Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője.

A magyar lobogó alatt haladó tolóhajó személyzete mintegy két kilométerrel arrébb, már a hajózóúton kívül, elengedte a bárkát. A jármű az 1641-es folyamkilométernél, a csepeli Szabadkikötő harmadik öblétől 150 méterre rakományával együtt elsüllyedt, s csak jelzőárbocának csúcsa látszik ki a vízből.

A bárkán senki sem tartózkodott, s mivel a hajóúton kívül merült el, nem okoz forgalmi akadályt a Dunán. Az esetet a Közlekedésbiztonsági Szervezet és a vízi rendőrség is vizsgálja. A szállítmány csak a tolóhajó személyzetének meghallgatása után folytathatja útját.

Sem személyi sérülés, sem környezetszennyezés nem történt – mondta Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Valószínűsítette, hogy az elsüllyedt bárkát még a héten kiemelik a vízből. A felelősséget a Közlekedési Főfelügyelet Hajózási Felügyelete vizsgálja majd - közölte a sajtóügyeletes.