Megbénult a forgalom a Stadionok és az Örs vezér tere közt

2007.03.03. 15:42
Vásározók miatt dugult be teljesen a Kerepesi út szombaton, előreláthatólag vasárnap is hasonló lesz a helyzet.

Szinte csak lépésben tudnak haladni a BKV járművei a Kerepesi úton, a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere közötti szakaszon, a metrópótló buszoknak 30-40 percbe telik az amúgy 5-10 perces táv.

A forgalom a Budapesti Vásárközpontba tartó autósoktól lassult be, magyarázta az Indexnek a BKV fődiszpécsere. Annyi a jármű, hogy a közlekedési vállalat trolibuszai, buszai gyakorlatilag nem tudnak a menetrend szerint közlekedni, így többek között a kettes metró hétvégi felújítási munkái miatt közlekedő pótlóbuszok is csak araszolnak.

A vásárvárosban ezekben a napokban zajlik a Szabadidő 2007 kiállítás és fesztivál, az új ügető mögötti területre autóval a Kerepesi úton lehet leginkább eljutni, a jelek szerint a sokan választják ezt a megoldást a megközelítésre. A hatalmas autóáradatot rendőrök próbálják irányítani, viszonylag kevés sikerrel.

A kiállítás este hatig van nyitva, a BKV-nál arra számítanak, hogy négy-öt óra felé már csökkenni fog a forgalom. Mivel ebben az időszakban lesz még egy autós felvonulás is, ami a Kerepesi úton a Hungexpo területére tart, könnyen elképzelhető, hogy tartós lesz a forgalmi torlódás a környéken. A nagyszabású rendezvény március 4-én este ötkor zárul, tehát vasárnap is számítani lehet hasonló forgalmi dugóra.

  • Hírek
  • Bankszámla