Hozzátartozója ölhette meg a debreceni fideszes képviselőt

2008.04.22. 16:33
Hozzátartozója gyilkolhatta meg Balla Irmát, a Fidesz debreceni önkormányzati képviselőjét. A hatóságok már egy héttel a tavaly áprilisi gyilkosság után a képviselőnő ismerősi körében keresték a gyilkost, akinek az elfogását tavaly novemberben még tavaly év végére ígérték. Akkor állítólag már "konkrét bizonyítékok" voltak "konkrét személy" ellen.

A tavaly áprilisban meggyilkolt Balla Irma egyik hozzátartozóját, a 29 éves S. Sándort gyanúsítja a rendőrség a debreceni fideszes képviselőnő megölésével. A nyomozás érdekeire hivatkozva szűkszavú rendőrségi jelentés szerint S-t már őrizetbe is vették.

A brutális kegyetlenséggel agyonvert Balla Irma holttestét 2007. április 8-án találta meg lakásán fia. A rendőrség nagy erőkkel nyomozott, 2007. novemberéig több mint kétszáz tanút hallgattak meg az ügyben.

A novemberben távozó megyei főkapitány, Halmosi Zsolt november 8-án egy sajtóbeszélgetésen "még idénre", azaz 2007 végéig ígérte a gyilkos elfogását. Állítása szerint a rendőrségnek akkor már "konkrét bizonyítékai" voltak egy "konkrét személy" ellen, de a vádemeléshez ez még nem volt elegendő.

A rendőrség augusztus elején is azt közölte, hogy több száz tanút hallgattak meg az ügyben, de gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor, és hogy több szakértői véleményre várnak, többek között a nyomszakértői, az igazságügyi és az informatikai szakértői vizsgálat eredménye hiányzik még. Arra az értesülésre, ami szerint Balla Irmát saját laptopjával verték agyon, az volt a válasz, hogy ezt a kérdést is szakértők vizsgálják.