Gerzson
-3 °C
3 °C

Fordulatok a pilisborosjenői ügyben

2003.06.10. 14:10
Mégsem vetik alá hazugságvizsgálatnak azt a lányt, aki feljelentést tett a rendőrségen a május 11-ei pilisborosjenői házibuliban történtek miatt - értesült az Index. A Budaörsi Rendőrkapitányság már nem zárja ki, hogy a lány ellen is eljárás indulhat kábítószerezés miatt.
Elképzelhető, hogy kábítószerrel való visszaélés miatt a pilisborosjenői ügyben feljelentést tett fiatalkorú lány ellen is eljárást indít a rendőrség - tudta meg az Index Dovák József főtörzszászlóstól. "Erre akkor kerül sor, ha alapossá válik a gyanú: a lány önszántából szívta a füves cigarettát, és nem kényszerből" - mondta a Budaörsi Rendőrkapitányság vizsgálati alosztályvezetője.

Ez nem olyan egyszerű

Dovák József beszámolt arról is, hogy korábbi szándékukkal ellentétben a lányt mégsem vetik alá hazugságvizsgálatnak. "Három oka van - indokolta a főtörzszászlós döntésüket. - Egyrészt ez nem olyan egyszerű, másrészt a jogszabály nem teszi lehetővé, hogy fiatalkorút ilyen eljárás alá vonjunk, harmadrészt a vizsgálati eredmény nem minősül bizonyítóerejűnek.

A nyomozó szerint az ügyet a jövő hónap közepén tudják majd lezárni. "Jelenleg is tart a kihallgatás, az ügyvédek által beadott indítványok alapján újabb személyeket is meghallgatunk."

Továbbra is előzetesben a három fiú

Továbbra is előzetesben van az a három fiú, akiket - egyebek mellett - nemi erőszakkal is gyanúsítanak. Egyikük Janza Péter, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökhelyettesének 21 éves fia. Az erőszakos közösülés vádja hét emberből kettőt érint, a többiek ellen könnyű vagy súlyos testi sértés gyanúja miatt indult eljárás.

Mint arról beszámoltunk, Pilisborosjenőn egy öt fiúból álló társaság házibuliba hívott egy lányt, aki a találkozáskor már ittas volt. Későbbi vallomása szerint a lakásban tovább ittak, füves cigarettát szívtak, majd ruháit letépték, levizelték, végül megerőszakolták. A rendőrség összesen hét fiút gyanúsít, közülük hármat le is tartóztattak.