Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Kinevette társait, halálra kövezték

2004.12.16. 13:38
A tizenhat éves kanadai Robbie McLennant három társa verte agyon. Hiába könyörgött életéért, összerugdosták, megégették és halálra kövezték.

Megerőszakolta, agyonverte és halálra kövezte tizenhat éves társát három kanadai fiatal, állapította meg az ontariói Brampton bírósága. A testület az egyik, a bűncselekmény elkövetésekor tizenhat éves vádlott beismerő vallomása alapján hozta meg döntését, jelentette a Canadian Press (CP).

Nem találták viccesnek

A vallomás alapján sikerült rekonstruálni a tizenhat éves, százkilencven centis magassága miatt "gyengéd óriásnak" becézett Robbie McLennan halálának körülményeit. A kamaszfiú egy barátjával és két, frissen szerzett ismerősével mulatozott. A két új ismerős, egy húszéves fiú és tizennyolc éves barátnője összetörtek egy rágóautomatát, a szerzett pénzből pedig berúgtak, írja a CP.

Részegségében a húszéves gyanúsított rosszul lett, és Robbie barátját kérte meg rá, hogy dugja le ujját a torkán. Robbie mulatságosnak találta a kérést, és kinevette a fiút. Az dühében rátámadt a kamaszra.

Brutális kegyetlenséggel

Robbiet rövid időn belül hárman verték. A bűncselekményt bevalló tizenhat éves fiú lefogta, míg a húszéves és barátnője cigarettákat nyomott el testén. A húszéves utasításait követve a bűneit később bevalló fiú szexuálisan zaklatta McLennant, a lány pedig úgy megrúgta, hogy egyik heréje megrepedt.

Hiába könyörgött az életéért McLennan, a lány arcon taposta. Lábnyomát azonosították a fiú holttestén. A brutális verés végén az áldozatot egy kilenc és egy tizenhárom kilós kővel megkövezték.

Nem talált vigaszt

A kórboncnokok megállapításai szerint a fiúval egy fejére mért ütés végzett, de a verés és a megkövezés külön-külön is megölhette volna.

A bűnösség megállapítása után az elkövetőket életfogytiglani börtönre ítélhetik. Ez azonban nem nyugtatja meg McLennan anyját. "Bármi legyen is az ítélet, sosem lesz elég", nyilatkozta a CP-nek. Mint mondta, Robbie öt éves öccse máig nem tudja feldolgozni, hogy bátyja már sosem tér haza.