Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bubópestis Denverben

2007.05.22. 09:41
Bubópestis pusztít a denveri állatkertben. Ha nem esznek döglött mókust, az emberek nincsenek veszélyben.

Bubópestisben pusztult el a denveri állatkert egyik majma, jelentette a Reuters. A hatóságok szerint valószínűleg egy fertőzött mókus elfogyasztásától betegedett meg. Az állatkert területén öt elhullott mókust és egy döglött nyulat találtak, mindegyikkel bubópestis végzett.

A beteg kapucínusmajomra május 15-én figyeltek fel gondozói, írja a Reuters. A nyolcéves állat másnapra elpusztult. Gondozói szövetmintát vettek, ebből mutatták ki a betegséget.

A denveri egészségügyi hatóságok szerint kevés az esély arra, hogy a betegség emberekre is átterjedjen. Az állatkert vezetése mindenesetre minden látogatót óva intett a mókusoktól és a nyulaktól.

További óvintézkedésként karanténba helyezték az állatkert megmaradt 17 kapucínusmajmát. Igaz, ezek közül eddig egy sem mutatta jeleit a betegségnek.