Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ORFK cáfolja, hogy elkapták Farkast

2002.07.23. 16:48
Az ORFK szóvivője cáfolta, hogy a móri bankrablással kapcsolatban körözött Farkas Róbertet kapták volna el hétfőn a rendőrség kommandósai. Garamvölgyi László szerint az sem igaz, hogy a móri ügy főnyomozója Pozsonyba utazott.
"Nem Farkas Róbertet fogták el a rendőrség kommandósai" - cáfolta kategorikusan az Indexnek a Blikk értesüléseit Garamvölgyi László, az ORFK sajtószóvivője.

Minden fajsúlyosabb személyt ellenőriznek

A lap keddi számában arról írt, hogy információik szerint Farkas Róbertet, a móri mészárlással összefüggésbe hozott férfit kapták el hétfőn. "Tény, hogy őrizetbe vettünk két embert, de egyik sem Farkas" - jelentette ki Garamvölgyi.

Korábban az MTI is azt közölte, tudomásuk szerint a rendőrség vizsgálja a két férfi móri bankrablással való esetleges kapcsolatát is. - Mára rutineljárás, hogy "fajsúlyosabb" személyek őrizetbe vételénél a rendőrség megvizsgálja a nyolc emberéletet követelő móri bűncselekménnyel való esetleges összefüggéseket - mondta korábban az Indexnek Németh Lajos, az ORFK sajtóosztályának vezetője.

Bolcsik nem ment Pozsonyba

A sajtószóvivő állítja: az sem igaz, hogy Bolcsik Zoltán, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának vezetője, a móri ügy főnyomozója Pozsonyba utazott volna. Garamvölgyi ezzel a Blikk egy másik állítását cáfolta. A lap ugyanis arról számolt be, hogy Farkas bűnbandájának, a Rambo-csoportnak kiterjedt szlovák kapcsolatai vannak, így "nem véletlen, hogy Bolcsik Zoltán hétfőn kéthetes vidéki szabadságát megszakítva Pozsonyba utazott, ahol állítólag a móri ügy szlovák vonalával kapcsolatban tájékozódik".