Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Elfogták a móri ügyben körözött Farkas Róbertet?

2002.07.23. 09:51
A Blikk úgy tudja, a rendőrség kommandósai elfogták Farkas Róbertet, akit a móri vérengzés napján Horváth Szilárddal együtt körözni kezdtek. Farkas a kiterjedt szlovák kapcsolatokkal rendelkező Rambo-csoport néven ismert banda tagja volt. Tegnap kéthetes vidéki szabadságát megszakítva Pozsonyba utazott a móri ügy főnyomozója.
A rendőrség kommandósai őrizetbe vettek két embert hétfőn. Az MTI úgy tudja, hogy a móri bankrablással való esetleges kapcsolatukat is vizsgálják. A Blikk értesülései szerint az egyik férfi Farkas Róbert, akit már hónapok óta kerestek. Horváth Szilárd mellett ő volt az, akit a rendőrség összefüggésbe hozott a móri vérengzéssel.

A Blikk szerint mindkét férfi a bükki Rambo-banda tagja. Farkast és társát a kommandósok Csepelen kerteken, sőt háztetőkön keresztül üldözték, míg sikerült elkapni őket.

Cáfolták a móri kapcsolatot

"Valóban őrizetbe vettünk két férfit, de személyük nem hozható összefüggésbe a móri bankrablással" - nyilatkozta az Indexnek Németh Lajos, az ORFK sajtóosztályának vezetője.

Mint mondta, mára rutineljárás, hogy "fajsúlyosabb" személyek őrizetbe vételénél a rendőrség megvizsgálja a nyolc emberéletet követelő móri bűncselekménnyel való esetleges összefüggéseket.

Móron május 9-én ismeretlen fegyveresek agyonlőttek hat embert az Erste Bank fiókjában, két súlyos sérült pedig később a kórházban veszítette életét. A rablók mintegy 7,5 millió forintot zsákmányoltak.

Szlovákiaba utazott a móri ügy főnyomozója

A Blikk úgy tudja, a Rambo-csoportot a nyomozók már a vérengzés napján összefüggésbe hozták a történtekkel, és a gyanú azóta csak erősödött. A rendőrség tud a banda szlovákiai, dunaszerdahelyi kötődéséről.

A lap ezért nem tartja véletlennek, hogy Bolcsik Zoltán, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának vezetője tegnap kéthetes vidéki szabadságát megszakítva Pozsonyba utazott, ahol állítólag a móri ügy szlovák vonalával kapcsolatban tájékozódik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?