Jónás, Renátó
4 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Elfogták a móri ügyben körözött Farkas Róbertet?

2002.07.23. 09:51
A Blikk úgy tudja, a rendőrség kommandósai elfogták Farkas Róbertet, akit a móri vérengzés napján Horváth Szilárddal együtt körözni kezdtek. Farkas a kiterjedt szlovák kapcsolatokkal rendelkező Rambo-csoport néven ismert banda tagja volt. Tegnap kéthetes vidéki szabadságát megszakítva Pozsonyba utazott a móri ügy főnyomozója.
A rendőrség kommandósai őrizetbe vettek két embert hétfőn. Az MTI úgy tudja, hogy a móri bankrablással való esetleges kapcsolatukat is vizsgálják. A Blikk értesülései szerint az egyik férfi Farkas Róbert, akit már hónapok óta kerestek. Horváth Szilárd mellett ő volt az, akit a rendőrség összefüggésbe hozott a móri vérengzéssel.

A Blikk szerint mindkét férfi a bükki Rambo-banda tagja. Farkast és társát a kommandósok Csepelen kerteken, sőt háztetőkön keresztül üldözték, míg sikerült elkapni őket.

Cáfolták a móri kapcsolatot

"Valóban őrizetbe vettünk két férfit, de személyük nem hozható összefüggésbe a móri bankrablással" - nyilatkozta az Indexnek Németh Lajos, az ORFK sajtóosztályának vezetője.

Mint mondta, mára rutineljárás, hogy "fajsúlyosabb" személyek őrizetbe vételénél a rendőrség megvizsgálja a nyolc emberéletet követelő móri bűncselekménnyel való esetleges összefüggéseket.

Móron május 9-én ismeretlen fegyveresek agyonlőttek hat embert az Erste Bank fiókjában, két súlyos sérült pedig később a kórházban veszítette életét. A rablók mintegy 7,5 millió forintot zsákmányoltak.

Szlovákiaba utazott a móri ügy főnyomozója

A Blikk úgy tudja, a Rambo-csoportot a nyomozók már a vérengzés napján összefüggésbe hozták a történtekkel, és a gyanú azóta csak erősödött. A rendőrség tud a banda szlovákiai, dunaszerdahelyi kötődéséről.

A lap ezért nem tartja véletlennek, hogy Bolcsik Zoltán, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának vezetője tegnap kéthetes vidéki szabadságát megszakítva Pozsonyba utazott, ahol állítólag a móri ügy szlovák vonalával kapcsolatban tájékozódik.