Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Az igazi 'mélytorok'

2005.03.10. 15:14
Csaknem belepusztult a botdobálós játékba egy angliai pitbull. A bot egyenesen a kutya torkába csúszott, végig a nyelőcsövén egészen a gyomrába. Millie szerencsésen túlélte a kétórás műtétet, ami során kioperálták belőle a fadarabot.

John Hurst kutyája, a kétéves Millie csaknem belepusztult a szokásos botdobálós-visszahozós játékba, írja egy szokatlan kutyabalesetről a Sun, angliai bulvárlap. A 65 éves gazdi és staffordshire bull terrierje egy közparkban játszadozott, amikor az eldobott negyvencentis bot egyszercsak gerelyként fúródott a földbe.

A teljes sebességgel rohanó pitbull nyitott állkapcsokkal vetette rá magát az "ellenséges" tárgyra, de olyan szerencsétlenül érkezett a bothoz, hogy az gyakorlatilag felnyársalta a lendületben lévő állatot. A botnál csupán öt centiméterrel rövidebb szuka fuldokolni kezdett és fájdalmában összeesett. A sokkoló jelenet hatására a rémült John Hurst és felesége kétségbeesve próbálták kirángatni a másfél centiméter vastag botot a kutya testéből. A fadarab azonban meg se moccant, ezért a kutyát azonnal állatorvoshoz vitték.

A doktor alig hitt a szemének. "Teljességgel hihetetlen volt a látvány" - mondta Matthew Tyler, miután megröntgenezték az életéért küzdő harcikutyát. A felvételeken jól látszott, hogy a bot egyenesen a kutya torkába csúszott, végig a nyelőcsövén egészen a gyomrába - elkerülve minden életfontosságú szervet. A negyvenöt centis kutya élete pár centiméteren múlott, mondta az orvos, aki szerint, ha átszakítja a gyomorfalat a végül csipeszekkel kiemelt tárgy, akkor az az eb életébe került volna.

Millie végül kisebb sérülésekkel megúszta a "mély torok" kalandot, és egy héttel a halálközeli élmény után már teljesen felépülve szerez örömöt denmeadi gazdáinak.