Huba
17 °C
33 °C

Részegen akart repülőt vezetni a másodpilóta

2006.07.10. 10:50
Alkoholszagot árasztva jelentkezett munkára a Southwest Airlines egyik másodpilótája. Az ittas pilótát percekkel a felszállás előtt tartóztatták le.

Percekkel a felszállás előtt vették őrizetbe a Southwest Airlines egyik pilótáját Salt Lake Cityben, jelentette az AP. A 41 éves, texasi Carl Fulton részegen akart repülőgépet vezetni.

A megyei börtönbe zárt Fulton ellen utasszállító gép alkoholos, drogos befolyásoltság alatti vezetésének kísérlete a vád, amiért akár 15 év börtönre is ítélhetik. A másodpilótát a Szövetségi Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) egyik ügynöke jelentette fel, mert a felszállás előtti ellenőrzéskor alkoholszagúnak találta lehelletetét.

A rendőrség megszondáztatta a pilótát, de a teszt eredményét nem hozták nyilvánosságra.

Fulton egy, az új-mexikói Albaquerque-be tartó Boeing-737-est akart vezetni. A gép a pilóta letartóztatása után negyed órás késéssel szállt fel, új másodpilótával.

A Southwest Airlines az AP érdeklődésére megerősítette Fulton letartóztatásának a hírét. A cég belső vizsgálatot kezdeményezett. Fulton két éve dolgozik a Southwestnél, eddig nem volt rá panasz. Jelenleg kényszerszabadságolták.