Olivér
4 °C
8 °C

Részegen akart repülőt vezetni a másodpilóta

2006.07.10. 10:50
Alkoholszagot árasztva jelentkezett munkára a Southwest Airlines egyik másodpilótája. Az ittas pilótát percekkel a felszállás előtt tartóztatták le.

Percekkel a felszállás előtt vették őrizetbe a Southwest Airlines egyik pilótáját Salt Lake Cityben, jelentette az AP. A 41 éves, texasi Carl Fulton részegen akart repülőgépet vezetni.

A megyei börtönbe zárt Fulton ellen utasszállító gép alkoholos, drogos befolyásoltság alatti vezetésének kísérlete a vád, amiért akár 15 év börtönre is ítélhetik. A másodpilótát a Szövetségi Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) egyik ügynöke jelentette fel, mert a felszállás előtti ellenőrzéskor alkoholszagúnak találta lehelletetét.

A rendőrség megszondáztatta a pilótát, de a teszt eredményét nem hozták nyilvánosságra.

Fulton egy, az új-mexikói Albaquerque-be tartó Boeing-737-est akart vezetni. A gép a pilóta letartóztatása után negyed órás késéssel szállt fel, új másodpilótával.

A Southwest Airlines az AP érdeklődésére megerősítette Fulton letartóztatásának a hírét. A cég belső vizsgálatot kezdeményezett. Fulton két éve dolgozik a Southwestnél, eddig nem volt rá panasz. Jelenleg kényszerszabadságolták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?