Bernadett
-2 °C
4 °C

Milliós kártérítés az eltűnt holttest miatt

2007.11.07. 22:35
Jogerősen több millió forint kártérítést ítélt meg a Fővárosi Ítélőtábla szerdán egy 2004-ben a Jahn Ferenc Kórházból eltűnt halott asszony hozzátartozóinak. A holttest egyébként azóta sincs meg.

Mikófalvi Gábor, a hozzátartozók ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az Ítélőtábla szerdán jogerősen kártérítést ítélt meg ügyfeleinek. A kórháznak ezen kívül két országos napilapban sajtónyilatkozattal kell elégtételt adnia.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a kórházat kegyeletsértés miatt perelték be egy 2004-ben a Jahn Ferenc Kórházban elhunyt asszony hozzátartozói. Már a temetőben, a ravatalon derült ki - mikor szerettükre búcsúpillantást vetettek volna a rokonok - hogy a koporsóban az asszony ruháiba egy másik holttestet öltöztettek. Akkor rendőrségi eljárás és a kórházban belső vizsgálat is indult. Nem derült ki, hogy ki, mikor és hogyan cserélte el a holttestet, illetve hogy hová tűnt az asszony teste. A vizsgálat legvalószínűbb - de nem bizonyítható - megállapítása akkor az volt, hogy a betegszállítók kórboncnokok elleni bosszújáról lehet szó. Az öt legközelebbi rokon a vizsgálattal párhuzamosan kegyeletsértés miatt indított polgári pert.

Mikófalvi Gábor elmondta, hogy az öt hozzátartozó vagyoni kártérítésként 500 ezer és 1,5 millió forint közötti kártérítést kapott, személyenként. Az elhunyt asszony holtteste a mai napig nem került elő.