Huba
19 °C
33 °C

Fiatalok követhették el a farönkös sztrádagyilkosságot

2008.04.02. 12:45
Egy 16-20 év közti fiatalokból álló társaságot látott több szemtanú azon a németországi felüljárón, ahonnan egy farönköt dobtak az autópályára, ami egy nő halálát okozta. A rendőrség egy tévéműsor segítségét is igénybe veszi a nyomozáshoz.

Németországban az elmúlt 10 napban már több száz embert hallgattak ki a húsvét vasárnapi sztrádagyilkosság ügyében. A nyomozók remélik, hogy hamarosan kiderül, hogy ki dobott egy farönköt húsvétkor egy közúti felüljáróról a közlekedő járművek közé.

Húsvét vasárnap szörnyet halt Oldenburg közelében egy 33 éves családanya, amikor egy 6 kilós farönk csapódott az autójuk szélvédőjébe. A súlyos tárgyat egy közúti hídról dobta egy ismeretlen a sztrádán hömpölygő forgalomba. A gépkocsit vezető férj és a hátsó ülésen utazó két gyermek sérülés nélkül - sokkos állapotban - élte túl a támadást.

Az elmúlt 10 napban a német nyomozóknak sikerült leszűkíteniük a gyanúsítottak körét. Több száz ember kihallgatása után a rendőrök főleg arra a 4-5 fős, javarészt 16 és 20 év közötti fiúkból álló társaságra koncentrálnak, melyet a felüljárón láttak a szemtanúk.

Szerdán este az egyik legnézettebb német közszolgálati tévéműsor, a Svájcban és Ausztriában is sugárzott XY akta - megoldatlan ügy című élő adása is foglalkozik majd a bűncselekménnyel. A műsor segítségével az elmúlt évtizedekben tömegesen göngyölítettek fel rejtélyes bűncselekményeket a német nyelvterületen.

Az oldenburgi hatóság a gyanúsított fiatalok személyleírását számos településen kiplakátolta, és 6 ezer eurós pénzjutalmat (csaknem 1,6 millió forintot) ajánlott fel a nyomravezetőnek.