Olivér
4 °C
8 °C

Fiatalok követhették el a farönkös sztrádagyilkosságot

2008.04.02. 12:45
Egy 16-20 év közti fiatalokból álló társaságot látott több szemtanú azon a németországi felüljárón, ahonnan egy farönköt dobtak az autópályára, ami egy nő halálát okozta. A rendőrség egy tévéműsor segítségét is igénybe veszi a nyomozáshoz.

Németországban az elmúlt 10 napban már több száz embert hallgattak ki a húsvét vasárnapi sztrádagyilkosság ügyében. A nyomozók remélik, hogy hamarosan kiderül, hogy ki dobott egy farönköt húsvétkor egy közúti felüljáróról a közlekedő járművek közé.

Húsvét vasárnap szörnyet halt Oldenburg közelében egy 33 éves családanya, amikor egy 6 kilós farönk csapódott az autójuk szélvédőjébe. A súlyos tárgyat egy közúti hídról dobta egy ismeretlen a sztrádán hömpölygő forgalomba. A gépkocsit vezető férj és a hátsó ülésen utazó két gyermek sérülés nélkül - sokkos állapotban - élte túl a támadást.

Az elmúlt 10 napban a német nyomozóknak sikerült leszűkíteniük a gyanúsítottak körét. Több száz ember kihallgatása után a rendőrök főleg arra a 4-5 fős, javarészt 16 és 20 év közötti fiúkból álló társaságra koncentrálnak, melyet a felüljárón láttak a szemtanúk.

Szerdán este az egyik legnézettebb német közszolgálati tévéműsor, a Svájcban és Ausztriában is sugárzott XY akta - megoldatlan ügy című élő adása is foglalkozik majd a bűncselekménnyel. A műsor segítségével az elmúlt évtizedekben tömegesen göngyölítettek fel rejtélyes bűncselekményeket a német nyelvterületen.

Az oldenburgi hatóság a gyanúsított fiatalok személyleírását számos településen kiplakátolta, és 6 ezer eurós pénzjutalmat (csaknem 1,6 millió forintot) ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?