Judit
3 °C
7 °C

Szakértők meghallgatásával folytatódott a Fekete Angyal pere

2002.06.20. 14:48
Magányos, önbizalomhiánnyal küzdő, álomvilágba menekülő személyiségnek írta le a bírósági tárgyaláson Faludi Tímeát a pszichológus szakértő. De hangsúlyozta azt is, megmaradta az ápolónő realitásérzéke, pontosan tudja, hogy mikor lép át a valóságból az álomvilágba.
Elsőként a rendőrségi poligráfos vizsgálat során beszélt az idős emberek halálának injekciós meggyorsításáról Faludi Tímea, a sajtóban fekete angyalként ismertté vált egykori ápolónő - derült ki a Fővárosi Bíróság (FB) csütörtöki tárgyalásán.

Faludi Tímeát, a Nyírő Gyula Kórház volt ápolónőjét az ügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettével vádolja. Az eljárás adatai szerint 2000 májusa és 2001 februárja között Faludi Tímea nyolc idős, súlyos állapotban lévő betegnek adott orvosi utasítás nélkül halálos injekciót. Faludi Tímea az eljárásban ellentmondóan nyilatkozott a terhére rótt vádakról, amelyekért 10-15 évig terjedő vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A munkától lett mindenható

A kriminálpszichológus szakértő magányos, önbizalomhiánnyal küzdő, álomvilágba menekülő személyiségnek írta le a tárgyaláson Faludi Tímeát. Hangsúlyozta: Faludi Tímea realitásérzéke megmaradt, pontosan tudja, hogy mikor lép át a valóságból az álomvilágba. A pszichológus szerint Faludi Tímeának a munkája volt az önmegvalósítás egyetlen színtere. Mint magyarázta, egyedül a munka hozott számára sikert, ami ugyanakkor a mindenhatóság tudatát is létrehozta benne.

A szakértő hangsúlyozta az ápolónő empátiás készségét. A pszichológus szerint az ápolónő azoknak a betegeinek adagolt többletgyógyszert, akikkel közelebbi érzelmi kapcsolatba került.

Hiába exhumálták volna a holttesteket

A tárgyaláson meghallgatott toxikológus szakértő elmondta: a rendőrség nyolc elhunyt személy exhumálásával kapcsolatos kérdésére azt felelte, hogy a szervezetbe került altató és nyugtatószerek vegyületeinek kimutatási esélye az elhalálozás és a kihantolás között eltelt idő függvényében hatványozottan csökken.

A Fekete Angyal büntetőpere szeptember 23-án tanúk meghallgatásával folytatódik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?