György
16 °C
24 °C

Hétszázan kaptak hasmenést az óceánjárón

2006.11.16. 21:55
Több mint hétszáz embert betegített meg egy hasmenéssel és hányással járó vírusos fertőzés egy Olaszországból Floridába tartó óceánjárón - közölte az utat szervező amerikai hajótársaság, a Carnival Cruise Lines képviselője.

A Carnival Liberty november 3-i római indulása előtt két utas is járt orvosnál gyomor- és bélhurut panaszával, és a vírus hamar terjedni kezdett a fedélzetén csaknem 4 ezer emberrel útra kelő hajón.

Összesen 556 turista és a személyzetből 154-en kapták el a valószínűleg norovírus okozta, rendkívül fertőző gyomor- és bélbetegséget.

A miami székhelyű hajótársaság képviselője elmondta, hogy a betegek állapota jelentősen javult, és a fertőzöttek többsége már teljesen felépült.

A világ egyik legnagyobb óceánjáró hajójaként számon tartott Liberty vasárnap érkezik meg Fort Lauderdale-be. Onnan eredeti menetrendjével ellentétben nem tud azonnal továbbindulni, mivel három napot vesz igénybe, hogy alaposan kitakarítsák.

Az idén már több mint egy tucat alkalommal értesítették az amerikai hatóságokat az óceánjárókon előforduló norovírusos eredetű fertőzésekről. A gyomor- és bélpanaszok általában egytől három napig terjedően jelentkeznek, majd kezelés nélkül el is múlnak.