Virgil
0 °C
3 °C

Clintont csak a kutyája szerette

2003.06.04. 12:26
Még feleségével sem volt őszinte a Lewinsky-botrány idején Bill Clinton. Az elnök csak kongresszusi meghallgatása előtt vallotta be Hillarynak, hogy "van valami igazság" a vádakban. A rideg családi hangulatra jellemző, hogy a botrány idején csak Buddy, a család kutyája tartott ki Bill mellett.
"Ki akartam törni Bill nyakát" - írja a Lewinsky-botrányról jövő héten megjelenő memoárjában Hillary Clinton. A nyári könyvpiac slágerének szánt írásból kiderül, hogy az elnök a botrány kipattanásakor még feleségének is hazudott, írja az AP.

Esti mesék

Hillary Clinton két hálószobai beszélgetést idéz fel "Élő történelem" című önéletrajzában. Az elnök először 1998 január 21-én a hitvesi ágy szélére ülve vallott a Lewinsky-afférról. Mint mondta, botrány fog kirobbanni, de semmi sem igaz belőle. Hét hónappal később, a kongresszusi meghallgatása előtti hétvégén Bill álmából ébresztette fel feleségét, idéz az AP a könyvből.

"Van némi igazság a vádakban" - vallotta be Clinton. "A lélegzetem is elakadt. Hogy érted ezt? - rivalltam rá. Tomboltam, és egyre dühösebb lettem - írja könyvében a volt first lady. - Hogy miért kellett becsapnia, az az ő története, neki kell elmesélnie."

Kutyabarátság

Saját bevallása szerint élete legnehezebb döntése volt, hogy férje mellett maradt. A rideg családi hangulatra utal, hogy a könyv állításai szerint a válságos időszakban egyedül Buddy, a család kutyája tartott ki az elnök mellett.

A családi konfliktust végül Hillary szenátori ambíciói orvosolták. A kampány újra összehozta férjével. Hillary Clinton volt az első first lady, aki választott hivatalért indult harcba.

Hillary Clinton önéletrajza a kiadó reményei szerint a nyár bestsellere lesz. A Simon & Schuster kiadó ezért még azt is vállalta, hogy a könyvet kivételesen magas, egymilliós példányszámban dobja piacra. Bill Clinton emlékezései szintén nyomtatásra várnak, de kiadásával várhatóan megvárják Hillary könyvének lecsengését.