Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem apja rúgásától halt meg a csecsemő

2004.09.08. 13:12
Nem bűncselekmény okozta annak a csecsemőnek a halálát, aki még kedden este vesztette életét Újpesten. A mentőknek hat óra körül jelentették be, hogy rosszul lett egy hathónapos kisgyerek az újpesti piacnál. Mint kiderült, egy Nagykerekiben élő család nem sokkal előtte érkezett a fővárosba, majd a kisfiú rosszulléte miatt az édesanya mentőket hívott hozzá. A mentők megpróbálták stabilizálni a gyerek állapotát, ám a sokadszori újraélesztés sem járt sikerrel.

Mivel az első információk szerint a gyerek halálát az okozhatta, hogy az édesapa előzőleg - egy családi veszekedés közben - felrúgta a babakocsit, a rendőrség soron kívüli boncolást rendelt el az ügyben. A szakorvosi vizsgálat azonban nem alapozta meg a bűncselekmény gyanúját, a boncolás szerint ugyanis a gyerek halálát gennyes agyhártyagyulladás idézhette elő. A rendőrség ezért a továbbiakban államigazgatási eljárás keretében vizsgálhatja a csecsemőhalál körülményeit.