Egy tanú emlékszik, hogyan lökték ki az ajtón Cozmát

2011.01.14. 15:05
Marian Cozmát kilökték az ajtón, aztán valószínűleg románul kiabált valamit, egy kopasz férfi pedig bokszolóállásba helyezkedett vele szemben - vallotta az ügy egyik tanúja.

Tanúként vallotta egy fiatal lány a Cozma-ügy pénteki tárgyalásán a Veszprém Megyei Bíróságon, hogy látta, amint a veszprémi Patrióta lokál ajtaján valakik kilökdösték Marian Cozmát.

A tanú azt mondta, megsajnálta a sportolót, aki idegen nyelven - vélhetően románul - kiabált valamit. A tanú később már csak azt látta az ablakon át, hogy az utcán Cozma a kijárattal szemközti falnak dől, előtte pedig egy kopasz férfit látott bokszolóállásban.

A Patrióta lokál jegyszedője semmire nem emlékezett már a történtekből, így a férfi a bíróság előtt nem tudott tanúskodni, s azt kérte, hogy olvassák fel a nyomozati vallomását. A tanácsvezető bíró ezt megtette, de az ügy lényegét illetően alig szolgált információval a rendőrségi vallomása. Csak azt látta, hogy sokan futnak fölfelé a diszkóból, emlékezett egy "vérző fejű" emberre (ő Raffael Sándor elsőrendű vádlott volt), de mire kiért az utcára, Marian Cozmát már a földön fekve látta.

Egy másik tanú, egy nő csak a diszkóbeli verekedést látta, s mint mondta: Cozmával "ordibáltak a cigányok", és többen támadták.

A péntekre idézett öt tanú közül ketten nem jelentek meg a tárgyaláson. A bíróság a Cozma-ügy tárgyalását január 31-én folytatja.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és  a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.