Piroska
-1 °C
5 °C

Véget ér a kánikula

2006.08.01. 11:15
A több hétig tartó kánikula szerdán véget ér, a következő egy hétben mérsékelten meleg időre kell számítani. Csütörtökre és péntekre borult időt és csapadékot prognosztizálnak, hétvégén a nappali csúcshőmérséklet 21-27 fok körül alakul.

Kedden hidegfront éri el hazánkat, az ország nyugati részén záporok, zivatarok várhatóak, mondta el az Indexnek Vadász Vilmos meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Szerdára megszűnik a kánikula, és a nappali csúcshőmérséklet nem haladja meg a 30 fokot.

A hét második felében további lehűlés várható, tartósan borult lesz az ég, és esni fog az eső. Csütörtökön és pénteken a hőmérséklet csúcsértéke az előrejelzések szerint 20 fok alatt marad. Az ország középső és keleti részén néhol kisüt majd a nap, a hőmérséklet ekkor kissé 25 fok fölé emelkedhet.


Közeleg a lehűlés

Hétvégén már nem kell tartós esőre számítani, záporok, zivatarok azért előfordulhatnak, a hőmérséklet 21-27 fok körül alakul. A mérsékelten meleg idő egészen a jövő hét közepéig elhúzódhat, de igazán hideg azért nem lesz. A hidegfronti hatás felfrissülést hoz közérzetünkben, sokaknál azonban fejfájást és vérnyomás-ingadozást okozhat.