Klaudia
-4 °C
2 °C

Emailben, sms-ben terjedtek a somogyi tanárnő mellei

2007.06.05. 13:07
Szexbotrány tört ki körülbelül egy hónapja egy somogyi általános iskolában. Az egyik fiatal tanárnő erotikus képei felkerültek egy iskolai számítógépre, ahol megtalálták a diákok. A gyorsan terjedő fotók miatt a tanárnő távozni kényszerült.

Amatőr erotikus képek miatt robbant ki botrány egy Somogy megyei község általános iskolájában, derült ki a Somogy megyei online keddi cikkéből. Az iskola egyik fiatal tanítónőjéről készült fotókat hetedikes diákok találták meg az iskola számítógéptermének egyik gépén, írja a lap.

Digitális kor

A fehérneműs és meztelen önaktok rövid időn belül terjedni kezdtek, a diákok emailben és sms-ben osztották meg egymással a felfedezést. Az igazgató, amikor tudomást szerzett a képekről, azonnal töröltette a botrányos mappát a gépről, de ekkor már késő volt: a képek újra és újra megjelentek az iskola gépein és a diákok mobiltelefonjain - a szülők legnagyobb felháborodására.


A botrányos képek

A Somogy megyei online úgy tudja, hogy a tanárnő az iskola egyik digitális fényképezőgépét vitte haza, majd az iskola egyik gépére töltötte az otthon készített fotókat, és valahogy - feltehetőleg figyelmetlenségből - a komputer vincseszterén maradtak az intim képek. Az iskola jó hírnevét féltő igazgató perrel fenyegette meg a lapot arra az esetre, ha le merik írni az iskola nevét.

Már nem tanít

A botrányba keveredett fiatal tanárnő angolt tanított az iskolában. A képeket egy hónappal ezelőtt május 13-án, vasárnap, estefelé készítette egy Sony, 6 megapixeles kompakt fényképezőgéppel. Az Indexnek csupán annyit mondott, a botrány óta már nem tanít az iskolában, saját döntése volt, hogy elhagyja az iskolát. Arról, hogy milyen körülmények között készültek és kerültek nyilvánosságra a képek, nem akart nyilatkozni.


A botrányos képek

Az eset nemcsak a tanárnőnek rendkívül kellemetlen, de a környék településein is van visszhangja, mivel a tanárnő apja az egyik közelben lévő falu polgármestere volt. "Nem örülük neki, hogy ez történt, de hát felnőtt lány, agyon nem üthetem miatta" - mondta a tanárnő édesapja, hozzátéve, hogy a családot - különösképpen a lányát - nagyon megviselte a botrány. A fiatal tanárnő apja bízik abban, hogy lánya hamarosan talál másik munkát, ha nem is pedagógusként, de el fog helyezkedni.

Az iskola igazgatója megkeresésünkre a következőt mondta: "nem óhajtok nyilatkozni ebben az ügyben, abszolút semmit, mert itt minden szónak jelentősége van".