Izidor
1 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Januárban adhatják ki Rohácot a csehek

2008.11.06. 07:42
Az október végén Prágában elfogott Jozef Rohác nem ért egyet azzal, hogy a cseh hatóságok kiadják Magyarországnak. Emiatt a kiadatási eljárás hatvan napig is elhúzódhat, írja a Magyar Hírlap.

Nem járul hozzá Jozef Rohác ahhoz, hogy a cseh hatóság kiadja Magyarországnak.

A férfi októberben akadt fenn Prágában, egy közúti ellenőrzéskor. Rohácot a szlovák rendőrség is szerette volna kihallgatni, de mivel ott nem állt körözés alatt, a cseh hatóságok úgy döntöttek, Magyarországnak adják ki.

Ha Rohác egyetértett volna a Magyarországnak történő kiadatással, akkor egy hét, tíz nap alatt befejeződhetett volna az eljárás, tudta meg a Magyar Hírlap a prágai városi bíróság szóvivőjétől. A kiadatás folyamata hatvan napig is elhúzódhat, azaz legkorábban januárban hozzák Magyarországra a férfit.

A rendkívüli veszélyre való tekintettel a cseh hatóságok nem vállalták Rohác szállítását, ezért a férfit magyar nyomozók és kommandósok hozzák el Prágából.

A BRFK a szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot és bandájának tagjait gyanúsította több robbantásos bűncselekménnyel, így az Aranykéz utcai merénylettel és a Seres Zoltán ellen szintén 1998-ban elkövetett - akkor sikertelen - merénylettel.